Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Kunst verovert Aalsmeer

Aalsmeer staat niet alleen bekend om zijn bloemen en het water, maar deze zomer is er op vier verschillende plekken ook buitenkunst te zien.

In de Historische Tuin en in de tuin van het Flower Art Museum zijn sculpturen te zien van de Nederlandse afdeling van Sogetsu Ikebana. Ikebana is een Japanse kunstvorm en de installaties zijn even kunstig als doordacht.

In de tuin van het Oude Raadhuis worden installaties getoond van kunstenares Mireille Schermer. In haar creaties zoekt ze de verbinding tussen kunst en cultuur. Ook kunstenaars van Vereniging Amstelland Kunst laten hier hun werk zien.

De dertien leden van Fotogroep Aalsmeer laten vanaf 17 juli in de bibliotheek van Aalsmeer zien wat ze in hun mars hebben. Kinderen van de talententekenklas van De Werkschuit hebben in de Historische Tuin een ‘schuilhut van de toekomst’ gebouwd.

En zo zijn er tot en met begin oktober diverse kunstzinnige evenementen, die bedoeld zijn om de leegte van het coronatijdperk snel achter ons te kunnen laten. Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.facebook.com/KunstprojectAalsmeer en op www.instagram.com/kunstproject Aalsmeer.

 

Zowel in het Flower Art Museum (boven) als in de Historische Tuin is werk te zien van de Nederlandse tak van Sogetsu Ikebana

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *