Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Winkelcentrum Zijdelwaard in Uithoorn is nieuw, licht en fris

Na een grondige renovatie en een fikse uitbreiding van het aantal winkel- en horecazaken, is Winkelcentrum Zijdelwaard in Uithoorn helemaal klaar voor de toekomst.

“Het Zijdelwaardplein is niet alleen geografisch het middelpunt van het dorp, het is ook werkelijk het centrum van Uithoorn,” vindt Joep Szejnoga van de winkeliersvereniging. “Met meer dan 40 zaken, heeft Zijdelwaard een heel divers winkel- en horecabestand. Het is een boodschappencentrum plús, een plein waar je naast de dagelijkse boodschappen lekker kunt shoppen en vrijwel álles kunt vinden.”

Het allereerste Zijdelwaardplein had in 1985 de twijfelachtige eer het landelijke nieuws te halen toen het op nieuwjaarsdag volledig afbrandde. Het plein dat toen werd herbouwd was na 25 jaar toe aan een metamorfose en in 2010 kwam hiervoor het groene licht. Bij de verbouwing die volgde is het winkelcentrum geheel overdekt, er kwam een parkeerdek en een overdekte fietsenstalling, de winkels aan de Zijdelrij werden erbij getrokken en aan de buitenrand kwam vooral veel horeca. In mei 2016 werd het nieuwe centrum feestelijk geopend en inmiddels zijn vrijwel alle ruimtes verhuurd.

Alles is er

Zijdelwaardpleinveteraan Mary de Vries, eigenares van ESPRIT-boetiek De Boet, is erg enthousiast over de verbouwing: “Het plein is weer top, helemaal super! Wij zitten hier vanaf 1985 en het was wel tijd voor een ingreep. Het winkelende publiek is veeleisender geworden en wij moeten wedijveren met internet. Maar met zo’n gezellig centrum waar je als winkelier persoonlijk contact met je klanten hebt en waar álles is – van hakkenbar tot banketbakker en van bloemenzaak tot opticien – lukt dat heel goed. Er wordt iedere maand iets leuks georganiseerd en er is een Facebookpagina met alle nieuwtjes.”

Toegankelijk en gezellig

”Ons winkelcentrum heeft niet de ambitie om iets als het Stadshart Amstelveen of Hoofddorp te worden,” vervolgt Joep zijn verhaal. “Zijdelwaard is toegankelijk en gezellig, bedoeld voor een breed publiek. Zo vind je naast de luxe parfumerie Stoop een vestiging van Zeeman. En met winkels als AnnaPerDue, Fabric Fashion, De Boet, Lady’s Fashion, sportzaak Intersport, Nelson Schoenen, terStal en Shoeby, zijn modezaken in alle prijsklassen vertegenwoordigd. Een mooie lingeriezaak mist nog, hoor ik wel eens. Maar wij als winkeliersvereniging hebben niet veel invloed op wie zich hier mag vestigen, al proberen we het zo veel mogelijk te sturen. Eigenaar Episo 4 Armando is de eigenaar en Colliers International de beheerder. Zij bepalen uiteindelijk wie er komt.”

Nieuw, licht en fris

Een nieuwkomer, met na Albert Heijn en Jumbo één van de grootste winkels, is De Dochter van Mies, de lifestylewinkel met koffiebar van Daniëlle Abma-de Meijer. “Op de Schans in Uithoorn hadden we een leuk pand, maar deze verhuizing is een goede beslissing geweest! Op het Zijdelwaardplein is altijd reuring, de aanloop hier is vele malen groter. Als kind ging ik al met mijn vader naar het Zijdelwaardplein. Het was toen een beetje somber. Nu is alles nieuw, licht en fris! Als we ’s ochtends openen ziet het er netjes en schoon uit en als we ’s avonds afsluiten nog steeds. Er is ook nooit overlast. Daar zorgen de huismeesters prima voor.”

Iedere dag iets anders eten

“Tijdens de verbouwing van de winkel aten we iedere dag iets anders: verse maaltijden van Keurslager Bader en groentezaak De Goudreinet, een visje bij de Volendamse viswinkel, een lekker sateetje bij Kwalitaria of we gingen even zitten bij het Turkse eethuisje Bon Appetit. Mijn collega’s zijn vooral erg blij met de sushi take away Yummy’s.”

Joep Szejnoga: “Het horeca-aanbod is inderdaad groot geworden. Er is ook nog een Chinees restaurant, een New York Pizza, je kunt bij de Febo een kroketje uit de muur trekken en bij mooi weer kun je gezellig een terrasje pakken bij Kwalitaria of Perlo Plaza.”

Gratis parkeren

“We zien opvallend veel mensen uit Amstelveen. Met de nieuwe N201 zijn ze hier natuurlijk heel snel. Ze vinden het prettig dat je hier gratis kunt parkeren en dat je zo het plein oploopt. Het betaald parkeren rukt overal op, maar op Zijdelwaard blijft dat gratis!”

www.zijdelwaardplein.nl

Het Zijdelwaardplein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer,  onder andere met bus 149, 174, 242, 347 en 348. Raadpleeg www.9292.nl voor actuele informatie.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *