Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Zelf online je perfecte bank samenstellen bij Sofa.com

Zo’n 50 banken, 100 stoffen, bedden, fauteuils en voetenbanken. Bij Sofa.com kun je online jouw perfecte bank samenstellen. Maar als je liever zelf uitprobeert hoe je nieuwe bank zit of ligt en als je wilt zien en voelen welk stofje het mooiste is, dan ga je naar de gezellige no-nonsense showroom op IJburg.

IJburg, de Bert Haanstrakade. Een weids uitzicht over het IJ. Aan de overkant van het water valt de zon op de witte dijkhuisjes van Durgerdam. Binnen bij Sofa.com is het gezellig. Aan een grote tafel zitten wat klanten aan de koffie, verschillende stof- en leerstalen te bekijken. De kinderen spelen met elkaar op de grond en één kleintje staat zelfs te springen op een bank. Eh, mag dat? “Ja hoor, hier wel!” zegt Gilles van der Putt, directeur van Sofa.com.

“Wij houden van een relaxed sfeertje. Sofa.com is iets heel anders dan een doorsnee meubelzaak. Mensen zitten hier soms wel een paar uur, de koelkast is altijd vol en de koffie is goed. Ik ben zelf een Brabander, ik hou van gezelligheid en laat graag alles zien, gewoon op het gemak. Aan gladde verkooppraat doen wij niet, dat past niet bij ons.”

Extreem comfortabel

Sofa.com werd in 2005 in Engeland bedacht door twee creatieve juristen die zin hadden om iets heel anders te gaan doen. Ze zetten een ijzersterk online meubelconcept op met een heel eigen gezicht, dat in korte tijd succesvol werd. Zo succesvol dat zelfs Kate Middleton tot de klantenkring behoort.

De Amsterdamse vestiging op IJburg, vlakbij de A10 en makkelijk bereikbaar, opende in 2011. Hoewel het gevoel dat Sofa.com uitstraalt hip, jong en ongedwongen is, zijn de producten van serieus goede kwaliteit. Gilles: “Onze banken zijn extreem comfortabel. We bewegen ons in het midden en hoge segment, vergelijk het met Linteloo of Gelderland. Alleen je betaalt bij ons een heel stuk minder! De poten zijn van massief beukenhout en de stoffen – Engelsen zijn werkelijk geobsedéérd door mooie stoffen – komen van beroemde Belgische weverijen als Libeco en Nelen & Delbeke. Het fluweel komt uit Florence. Als je liever een stof wilt van Designers Guild of van welk merk dan ook, dan kan dat. Aangepaste maten, poten korter of langer, bijna alles kan!”

Comfy pack

Sofa.com werkt als volgt: op de website kies je uit ruim 50 banken je favoriete model. Dan klik je de gewenste afmeting aan. Er zijn kleine fauteuils, grote stoelen, hoekbanken, een-, twee-, drie- en vierzitsbanken, love seats, voetenbanken, bedden en slaapbanken. Dan kies je een stof- of leersoort in het motief en de kleur die je het mooist lijkt. Op je scherm verschijnt het meubel van je dromen, dat je dan online kunt bestellen. Maar je kunt ook je favoriete modellen en maximaal 8 stofsoorten aanvragen. Binnen twee dagen ontvang je dan gratis per post een leuk doosje, je eigen comfy pack, met daarin de stofstalen en infokaarten van je keuze.

100% retourgarantie zonder gemekker

Gilles: “Onze banken en bedden zijn zeker niet de goedkoopste, maar je betaalt veel minder dan voor meubels van vergelijkbare kwaliteit. Uniek is onze 100% retourgarantie. Als je bank of bed nou toch tegenvalt, dan meld je dat binnen twee weken en dan halen we ‘m op onze kosten weer op. Dan gaan we ook niet lopen mekkeren of ingewikkelde vragen stellen, dan krijg je gewoon je geld terug. In Nederland koopt 5% zijn bank online, de andere 95% komt naar de winkel. Deze mensen zijn meer dan welkom op IJburg!”

 

Sofa.com

Bert Haanstrakade 2-4

1087 DN Amsterdam

T 020 737 12 31

W www.sofa.com

Geopend maandag t/m zondag 10.00 -17.00 uur

Sofa.com-Bluebell

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *