Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Zeilmakerij Aalsmeer: een buiskap geeft je boot nèt dat beetje extra

Een bootkap beschermt de boot tegen de elementen, maar een goede bootkap is méér dan dat. Een mooie strakke buiskap in jouw favoriete kleur geeft je boot nét dat beetje extra.

Bij Zeilmakerij Aalsmeer begrijpen ze dat als geen ander. Acht jaar nadat er de eerste buiskap werd vervaardigd, is met een nieuwe loods het bedrijf drie-en-een-half keer zo groot geworden.

Voordat Arjan en Mieke Buis in 2010 Zeilmakerij Aalsmeer op de Uiterweg begonnen, hadden ze op deze plek een seringenkwekerij. Dat verklaart de ruimte die ze tot hun beschikking hadden voor de extra werkplaats van 350 m2. Die nieuwe loods was hard nodig, want bij de zeilmakerij wordt het drukker en drukker. Inmiddels werkt er een team van 11 mannen en vrouwen aan buiskappen, dekzeilen, kuipzeilen, parasols, rolfokhoezen, sprayhoods, stofferingen én aan kussensets voor boten.

“We merken duidelijk dat mensen weer wat durven, er worden momenteel weer flink wat boten verkocht,” vertelt Arjan Buis. “Dat wij hoge kwaliteit leveren en ver gaan in onze service is na 8 jaar aardig bekend. Het valt natuurlijk ook op als wij in een jachthaven een mooie strakke kap afleveren. Dan raak je al gauw aan de praat en is de interesse snel gewekt. Zo breidt het werk zich als een olievlek uit. Een mooie buiskap maken blijft precisiewerk, gelukkig hebben we een berg aan ervaring in huis. Eén millimeter verkeerd opmeten en je krijgt een slaphangend geheel.”

Ontspannen sfeertje

Er wordt dus hard en geconcentreerd gewerkt op de zeilmakerij, maar altijd in goede harmonie. Arjan: “Mieke en ik prijzen ons gelukkig met een geweldig betrokken team. Eén van onze medewerksters zei laatst dat het voelt alsof ze er een familie bij heeft gekregen. Een klant voelt dat ontspannen sfeertje natuurlijk ook aan. Mensen lopen heel makkelijk bij ons naar binnen. Is iemand geïnteresseerd in een bootkap, dan beginnen we met rustig luisteren naar wat iemand wil. Zijn het mooiweervaarders of mensen die als het maar even kan de boot pakken? Slapen ze op de boot of niet? Welke stijl past bij ze en bij de boot?”

“Naast acryl en het makkelijk te reinigen stamoid is er voor buiskappen een nieuw doek van Serge Ferrari. Een flinterdunne kunststof die ademt en tegelijkertijd ijzersterk is. Tegenwoordig zijn zwart en antraciet populaire kleuren. Ook zie je nog veel beige en taupe kappen, maar blauw blijft het meest verkocht. Toch is álles mogelijk, er zijn tientallen kleuren, en evenzoveel kleuren stiksels. We kunnen logo’s verwerken en de naam van de boot, of een speciale piping aanbrengen. Verzin het maar! Op de iPad kunnen we het effect laten zien van wat je kiest. Voor particulieren is alles custom made, daarnaast werken we nauw samen met mooie bedrijven uit de omgeving zoals Vedette Jachtbouw, Long Island, Jan van Gent en Heemhorst.”

Nieuw: rolfoksystemen 

Ook voor zeilers wordt Zeilmakerij Aalsmeer een steeds interessanter adres: het bedrijf is dealer van Hagoort Sails en er worden rolfoksystemen op maat gemaakt. Met een paar ervaren en fanatieke zeilers in huis, ben je verzekerd van een goed advies.

Het vervaardigen van kussensets en slaapmatrassen voor op de boot is een ander belangrijk onderdeel van het bedrijf. Arjan: “Ook hier is weer veel mogelijk qua kleur en stijl. Er zijn stoffen die niet warm worden in de zon en bijna alle stoffen zijn uv-, schimmel- en vlekbestendig. We werken veel met stoffen van Sunbrella en ook Silverguard is favoriet. Silverguard is een soepel kunstleer – vrijwel niet kapot te krijgen – dat een heel chique, stoffen uitstraling heeft. Grote jachtbouwers als De Vries gebruiken het ook.”

“Mensen kunnen een afspraak maken of gewoon bij ons naar binnen stappen. Ook om even een fles schoonmaakmiddel van Ultramar te halen, want daar zijn we dealer van. Een offerte voor een bootkap maken we vrijblijvend, drempelvrees is dus niet nodig!”

 

Zeilmakerij Aalsmeer
Uiterweg 379
AALSMEER
T 0297 368335
W www.zeilmakerijaalsmeer.nl

 

 

Een buiskap: mooi èn strak

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *