Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Met een zeilboot de wereld rond

Monique Knijnenburg (53) groeide op in Uithoorn en woonde in De Kwakel. Met haar man Paul van der Linden vaart ze alweer 5 jaar de wereld rond op hun zeilboot de Full Circle.

Het is alweer een jaar geleden dat we aankwamen aan de westkust van Maleisië en Thailand. Een prachtig gebied met ontelbare mogelijkheden voor een leuke zeilvakantie. Veel gasten hebben genoten van een relaxte vakantie op de Full Circle. Makkelijk zou het voor ons zijn om in dit gebied te blijven. Steeds beter weet men ons via internet te vinden voor een zeilvakantie.

Maar het begint weer te kriebelen, we willen weer verder! De Indische Oceaan lonkt, met minder bekende bestemmingen als Sri Lanka, Malediven, Chagosarchipel, Seychellen en Madagaskar. Eind volgend jaar hopen we in Zuid-Afrika aan te komen. Dat vergt weer enige voorbereiding van onder andere vaarroutes, ankerplaatsen, het weer, maar ook van toeristische tripjes.

Voor we in februari überhaupt losgooien staan er aardig wat klussen op de lijst om de Full Circle in topconditie te houden. Ze is al voorzien van een nieuw potdeksel, de karakteristieke houten stootrand. Ze heeft nieuwe huiken (hoezen voor de zeilen). En een set nieuwe zeilen is in bestelling. Het houtwerk wordt voorzien van nieuwe lagen lak. En zo kan ik nog talloze klussen opnoemen. Ja, ook dit hoort bij het leven van een wereldzeiler.

Vakantie naar Nederland

Vier maanden is de Full Circle uit de vaart. Niet alleen om te klussen. We gaan ook nog op vakantie! Naar Nederland! Heerlijk om familie en vrienden weer te zien! Deze periode is nog drukker dan op de boot! Aangezien we geen huis in Nederland meer hebben ‘zwerven’ we als nomaden door Nederland. Onze auto ligt vol met tassen, winterkleding, reserveonderdelen, cadeautjes voor familie en vrienden. Het lijkt wel een uitdragerij. We hoppen van adres naar adres, door het hele land. We organiseren zelfs een Full Circle Vriendendag voor een ieder die geïnteresseerd is!

Time flies! We hebben niet het gevoel dat er zoveel tijd is verstreken. Met vrienden en familie pakken we de draad zo weer op. Soms kom je tijd te kort en zou je willen dat je je in vieren kunt splitsen! Het is bijzonder dat we overal zo welkom zijn. Ondanks het ‘nomadenleven’ voelen we ons echt ’thuis’. We worden verwend met Hollandse lekkernijen die we zo missen, zoals haring, stamppotten en karnemelk!

Voor onszelf doen we een soort van APK-rondje. Een bezoekje aan de huisarts. Tanden en kiezen worden weer nagekeken. Ook onze medische kit aan boord moet weer opnieuw worden aangevuld. Stel dat je iets mankeert midden op de oceaan… Paspoorten en rijbewijs en visa aangevraagd. Enfin…, vervelen doen we ons geen seconde.

We trakteren onszelf verschillende keren op een dagje cultuur. Lekker struinen door een mooie oude stad. Die liggen niet vaak op onze route. Ook het weer laat zich van de beste kant zien. Op de dag van aankomst is het maar liefs 30 graden en dat in september! We denken dat we Nederland niet missen, maar het is heerlijk om hier weer ‘even’ te zijn!

Wie wil kan een etappe meezeilen: http://www.fullcirclesailing.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *