Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Amstelveners tevreden over hun woonomgeving

Amstelveners geven gemiddeld het rapportcijfer van 7,9 voor hun omgeving, zo blijkt uit een recente peiling van de gemeente.

De meeste Amstelveners voelen zich veilig in hun buurt en zijn positief over de openbare ruime, het groen en de winkels waar ze dagelijks hun boodschappen doen. De voorzieningen in de gemeente, of het nu om cultuur, sport of recreatie gaat, waarderen ze ook. Het merendeel heeft dan ook geen verhuisplannen.

De bereikbaarheid per fiets en auto krijgen respectievelijk een 8,1 en een 8,0. Het openbaar vervoer scoort daarentegen met 6,0 beduidend lager, wat vooral heeft te maken met het verdwijnen van sneltram 51. Bijna de helft van de bewoners vindt dat het openbaar vervoer beter kan.

Minder positief zijn de inwoners over auto’s die te hard rijden en de geluidsoverlast door het vliegverkeer, terwijl ook hondenpoep, zwerfvuil en bekladde muren voor overlast zorgen. Voor het onderzoek, dat in maart 2019 plaatsvond, zijn 5.500 inwoners benaderd, waarvan er 39% de vragenlijst heeft ingevuld, wat neerkomt op 2158 respondenten.

De inwonerpeiling is via deze link te bekijken.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *