Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

In de verkoop: unieke woonboerderij met veel sfeer

“Toen we nog op de Kalfjeslaan woonden, ging ik hier wel eens hardlopen en iedere keer dacht ik ‘als ik later groot ben, wil ik aan het Gein wonen’.” Die wens kwam in 2007 uit voor Arianne Leuftink en haar man Lou ten Cate, toen ze deze boerderij vlakbij Driemond kochten.

Arianne: “Dit huis had voor ons álles: de ligging op 12 minuten van de Zuidas, de enorme besloten tuin op het zuidwesten, het uitzicht en de privacy. In de zomer duiken we vanaf onze steiger het water in, er gaat niets boven zwemmen in natuurwater! Wat ik ook prettig vind, is dat het hier geen “reservaat” is, zoals in het Gooi of Amsterdam-Zuid. De meerderheid boert hier gewoon nog en wij wonen in het Gein zoals je dat noemt.”

Arianne en Lou begonnen met een rigoureuze verbouwing: “We hebben de boerderij zwaar geïsoleerd zodat het een zeer energie-efficiënt huis is geworden en we hebben aan de zuidwestkant een glazen pui aangebracht. Nu heb je vanuit de woonkamer en de keuken een prachtig zicht op de tuin, de vijver en de weilanden. We zien elke dag rond melktijd de koeien naar de boerderij verderop sjokken en ik verheug me alweer op de maartse haasjes, die in het voorjaar als gekken om elkaar heen buitelen”.

De woning is geheel gemoderniseerd, maar heeft aan sfeer niets ingeboet. Strak gestuukte witte wanden worden gecombineerd met een houten balkenconstructie en hoewel de hele villa is voorzien van vloerverwarming, is er een gezellige houtkachel in de woonkeuken en een open haard in de woonkamer. Het is een huis om je in thuis voelen, in een modern-landelijke stijl en met de ruimte en het comfort dat je van een woning van dit kaliber mag verwachten.

Extra huis

De voormalige varkensstal op het terrein werd compleet herbouwd tot een volledig selfsupporting gastenverblijf met ook hier het onbetaalbare uitzicht. Arianne: “Eigenlijk is het een extra huis, met een mooie keuken en badkamer. Het is nu in gebruik als kantoor, maar het zou ook een perfecte plek voor een au-pair of voor inwonende ouders kunnen zijn.”

Arianne is venture capital adviseur en zij en haar man zijn bezig met projecten in Afrika. “De kans bestaat dat we enkele maanden per jaar in Oost-Afrika gaan wonen. Daarom willen we hier een kleinere woning, waarvan we de deur zo achter ons dicht kunnen trekken. De koper van dit huis krijgt er een prachtig Zweeds dagbootje en onze tractor-maaimachine bij. Daar hebben we in Afrika straks niks aan.”

 

Abcoude-Driemond, Gein Noord 78

Vraagprijs: € 1.575.000 k.k.

Perceel: 5.255 m2

Woonoppervlakte: 300 m2

Aantal kamers:                  7 (4 slaapkamers)

Contact: Arianne Leuftink

Mobiel 06 54 71 70 82

E-mail ahl@zestadvice.com

In-de-Verkoop3-grotefoto-vooraanzichtGeinNoord78

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *