Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Winter? Gezelligheid bij De dochter van Mies

Op één van de meest pittoreske plekjes van Uithoorn vind je De dochter van Mies. ‘De woonwinkel met interieuradvies’ zoals de slogan al in 2012 luidde. Je kunt er terecht voor een eenvoudig waxinelichtje, een feestelijk cadeaupakket én voor een geheel nieuw interieur.

“Vaak horen we van buiten al ‘Wat een prachtig pandje’ en dan ‘Wat is het groot binnen’, gevolgd door ‘Het lijkt wel of ik een huiskamer binnenstap’”. Daniëlle de Meijer (25) is behalve de eigenares van, ook letterlijk de dochter van Mies. En dan is Mies niet haar moeder, maar haar vader Michel.

Haar woon- en cadeauwinkel voelt als een warme deken en verkeert helemaal in kerstsfeer. Pure gezelligheid, maar de hysterische kitsch waar je in deze tijd ook over struikelt, vind je er niet. De sfeer is stoer en rustig. Neutrale tonen en pure materialen als hout, beton, leer, staal en linnen bepalen het beeld. Geen stellingen vol met producten, maar compleet gestylde setjes laten zien hoe iets er bij je thuis uit zou kunnen zien.

Interior Design & Styling

In 2012 opende Daniëlle, piepjong en net met het hbo-diploma Interior Design & Styling van de Jan des Bouvrie Academie op zak, haar winkel en ontwerpstudio. De ontwerpstudio bevindt zich achterin het pand, in een uitnodigende woonkeuken. De combinatie ontwerpstudio-woonwinkel is heel praktisch: van gordijnen, verf, raambekleding, behang, banken en vloerkleden tot accessoires aan toe, het is allemaal aanwezig in de winkel. En zo niet, dan vindt Daniëlle het wel bij haar leveranciers of op beurzen. Daniëlle maakt interieuradvies toegankelijk voor iedereen, ook voor starters met een klein budget. Dit doet ze door verschillende adviespakketten aan te bieden, van simpel tot uitgebreid.

Indien gewenst kan de uitvoering van een interieur of verbouwing door De dochter van Mies worden gedaan, in samenwerking met een beproefd team van deskundige werklui. Daniëlle ontwerpt complete interieurs voor woningen, maar adviseert ook bij een kleine verbouwing. Trots is ze onder andere op het door haar ontworpen interieur van Restaurant Burgerlijk in Mijdrecht.

Leukere merken dan ooit!

Dit jaar vond Daniëlle het tijd om de boel op te frissen: “De winkel is gerestyled en ik heb het logo strakker gemaakt; het wat kinderlijke roze is eruit verdwenen. Je ziet nu dat de winkel met mij is meegegroeid. Een neutrale basis met natuurlijke materialen en kleuren, dat is mijn stijl. We hebben nu leukere merken dan ooit in de winkel! Een stuk of twintig, vooral Nederlandse merken. Een aantal grote merken heeft plaatsgemaakt voor kleinere merken die je niet op elke straathoek tegenkomt.”

Tekstborden, weckpotten en windlichten

“Zusss is met de prachtige tassen, sjaals, sieraden, servetten en mokken een fantastisch merk voor een cadeaupakket. Servies en grotere accessoires als windlichten, etagères, plaids en kussens hebben we onder andere van Bastion Collections. Heel persoonlijke cadeaus zijn de tekstborden en de weckpotten en windlichten met een eigen tekst erop. Die maken we op bestelling, binnen enkele dagen. Er staat ook een uitgebreide keuze in de webshop. Voor mannen hebben we onder andere de zelfmaaklikeuren van Pineut en stoere armbanden van Josh, met gevlochten leer en staal.”

Daniëlle: “December is door de cadeautijd, onze kerstmarkt en de vele kerstpakketten die de deur uitgaan een megadrukke tijd voor ons, maar ook de gezelligste. Iedereen is van harte welkom om in onze woonkamer rond te komen kijken!”

De dochter van Mies

woon- en cadeauwinkel & ontwerpstudio

Schans 23

1421 BA Uithoorn

De kleindochter van Mies

alles voor moeder en baby

Dorpsstraat 11

1421 AR Uithoorn

T (0297) 26 70 76

W www.dedochtervanmies.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *