Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Wie Kent: de mens is gemaakt om planten te eten

Rob Baan staat met Koppert Cress op nummer 50 in de top 100 tuinbouwbedrijven van Nederland. Het bedrijf telt 120 medewerkers, boekt 13 miljoen omzet en exporteert kiemplantjes naar Dubai, Zuid-Afrika, Japan en Amerika. Op de Amstelveense Rembrandtweg opende hij met zijn vrouw Yvonne Wie Kent om ook de consument kennis te laten maken met mooie, eerlijke producten.

– Lekker eten

Ik ben dol op koken, altijd geweest. Na mijn landbouwopleiding heb ik veel gereisd, veel uit eten geweest en veel kennis opgedaan. Ik ben altijd op zoek naar verrassende smaken en die tref je bijvoorbeeld bij boeren in India of in China.

– Kiemplantjes

Cressen zijn vers gekiemde zaailingen met een hele sterke geur en smaak. Ik heb in Japan geleerd hoe je kiemplanten geteeld worden en de grap is dat we die kennis nu terug naar Japan brengen.

– Rudolph van Veen

Ik ken veel topkoks, onder wie Rudolph van Veen met wie ik De Taste of Life Basics doe op de zender 24Kitchen. Ik heb een speciale relatie met chefs en lever veel aan de gastronomie. Met cress een exotische touch aan je gerecht kan geven.

– Oermens

Wij staan veel dichter bij de Oermens dat we denken. Wat DNA betreft veranderen wij 0,2 % over 1 miljoen jaar. De Oermens at vooral planten: de mens is gemaakt om planten te eten. Wij zijn de laatste vijftig jaar heel anders gaan eten. Ons lichaam is daar niet op gebouwd en vandaar onze ‘westerse ziekten’. Je moet niet iets eten dat je overgrootmoeder niet als voedsel zou herkennen.

– Kennisoverdracht

Vroeger bracht de boer zijn producten naar de markt. De koopman koos daar het beste uit, op basis van zijn kennis en die verkocht het door aan de burger. Nu bepaalt de supermarkt wat er te koop is en weten we niet meer wat we eten. In Wie Kent leggen we dit uit.

– Tomaten

Ja! Nederlanders eten ’s zomers in Italië tomaten die uit Nederland komen! En dan zeggen ze dat ze die Italiaanse tomaten zo lekker vinden! Wij exporteren onze topproducten en eten zelf die smakeloze tomaten uit Spanje.

– Trots op Nederland

Wij produceren prachtige producten, maar de meeste mensen weten dat helemaal niet. Nederlands beste kaas bijvoorbeeld, Reypenaer, kun je alleen op Schiphol kopen! Carl Siegert bakt het lekkerste brood van ons land, maar is alleen te koop in restaurants. Livar produceert prachtig vlees, van Limburgs kloostervarken. Daar mogen we wel eens trots op zijn. En al die producten horen in je eigen land verkrijgbaar te zijn.

– Wie Kent

We zochten een locatie voor onze Flagshipstore. We zijn op een zondag gaan kijken op de Rembrandtweg en het was er druk met mensen die graag wat uit willen geven voor mooie producten. Ze hebben graag thuis dezelfde kwaliteit als ze bij de toprestaurants gewend zijn. Mensen die goede olijfolie op tafel zetten, voor cress komen of een goed stukje vlees.

-Vakidioot

Ik laat mensen graag proeven. Wie Kent is vooral bedoeld om kennis te maken met mooie producten. Of het nu thee, vlees of kaas is. We hebben thee van Dilmah, daar zit een verhaal aan vast, dat krijg je niet uitgelegd in de supermarkt. Bij olijfolie denk je aan bakken, maar je moet het vooral gebruiken als dressing. Ja, en cress moet je proeven. Anders geloof je niet dat het naar drop, anijs of wasabi kan smaken.

– Bloemen en planten

Onze bloemen zijn kakelvers en van geselecteerde kwaliteit van telers die wij kennen. Zelfs de geurende rozen uit Kenia hebben we zelf daar geselecteerd. Yvonne en Berna maken er ter plaatse een showstuk van. Ik heb ook wat met planten die bijna niet meer in de natuur voorkomen. We verkopen unieke planten met een verhaal. We kennen de oorsprong en veel telen we zelf.

– Bijzonder boek

Eten tegen kanker. Geschreven door twee Canadese oncologen, waarin ze aangeven dat onze eetgewoonten een cruciale rol spelen in het voorkomen en bestrijden van kanker. Ze maken duidelijk dat geneeskrachtige voedingsmiddelen als kool, knoflook, frambozen en andere soorten fruit, groene thee en chocolade de vorming van tumoren in ons lichaam kunnen voorkomen. Ja, dat raakt me en inspireert me ook.

Wie Kent is te vinden op de Rembrandtweg 128, Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *