Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Wedding nanny is in opmars

Het is een eeuwig dilemma. Wat te doen met kinderen op een bruiloft? Gewoon laten rondlopen? Chaos gegarandeerd en papa en mama zijn de hele dag aan de beurt. Nadrukkelijk niet uitnodigen dan? Kan, maar horen die vrolijke kinderen eigenlijk niet gewoon bij de feestvreugde? Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor: de wedding nanny, vertelt Kim Reijnen (33).

De wedding nanny entertaint de allerjongsten met een vrolijk feestje gelardeerd met stiften, Frozen-jurkjes en ballonnen, ergens op de huwelijkslocatie. Intussen kunnen papa en mama verderop zorgeloos dansen bij de dj. Ook belangrijk, toch?

Het fenomeen wedding nanny is ideaal voor iedereen. De ouders ‘droppen’ hun kinderen bij een vakkundige nanny in een feestelijk ingerichte kamer. Zo hebben zij geen zorgen over de opvang en kunnen ze hun kinderen zo nodig op geschikte momenten alsnog bij het feest betrekken. Voor de bruid en bruidegom een dubbel gewin: zij hebben geen overlast op hun grote dag en stralen bovendien gastvrijheid uit naar vrienden en familie door een nanny aan te bieden. En de kinderen kunnen naar hartenlust spelen. Ofwel: echtpaar blij, gasten blij, kinderen blij. Slim toch?

Steeds grootser

Dat vond ook basisschooldocente Kim Reijnen. Ze zag een groeiende behoefte aan nanny’s ontstaan en een tendens om bruiloften steeds grootser en uitgebreider te vieren. Momenteel trouwt lang niet iedereen meer, maar degenen die dat wel doen, pakken vaak flink uit. Zo startte Kim in 2016 met The Wedding Nanny. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam, maar biedt nannyservice op locatie door heel Nederland – en soms zelfs in het buitenland. Ze werkt nog steeds in het onderwijs, en doet The Wedding Nanny ernaast.

Het fenomeen wedding nanny is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Kim: “In Amerika is de drempel tot een nanny sowieso veel lager dan hier in Nederland, dat doen echt niet alleen succesvolle tweeverdieners. Thuisblijfmoeders of -vaders hebben zelfs regelmatig een nanny in dienst. Maar Nederlanders hebben toch altijd een beetje decadente associaties bij de term ‘nanny’. Gelukkig is het tij aan het keren, want het is toch vrij normaal om jezelf als ouders af en toe even een plezierig momentje te gunnen? Een huwelijk is een mooie gelegenheid om de liefde met je naasten te delen. Dan wil je toch niet afgeleid zijn, of je ’s avonds druk maken of je wel op tijd terug bent voor de oppas die thuis zit? Al helemaal in het geval van een hotelovernachting…”

Gescreend

Een wedding nanny moet wel een groot pakket aan verantwoordelijkheden kunnen dragen. Dat je als tiener een paar keer op je buurmeisje hebt opgepast die om acht uur ging slapen, maakt je nog niet geschikt om en een grote groep rondrennende kinderen te verzorgen tijdens een bruisend evenement – met alle bijbehorende allergieën en andere dingen waarop je alert moet zijn van dien. Vanzelfsprekend neemt Kim dan ook niet de eerste de beste nanny’s in dienst.

“Alle meiden zijn van tevoren gescreend en hebben jarenlang ervaring opgedaan. Bijvoorbeeld in het onderwijs, de kinderopvang of nannyservice. Ik verlang van nanny’s dezelfde passie en liefde voor het vak die ik koester dankzij mijn eerdere loopbaan in het onderwijs.”

Duur? Hoeft niet

Het inhuren van zo’n wedding nanny klinkt misschien als iets voor de allerrijksten, maar niets is minder waar. “Dat is het grootste misverstand waar ik mee te maken krijg in mijn business”, vertelt Kim. “Het is maar net hoe gek je het wilt maken. Natuurlijk kun je bij wijze van spreken een soort Disneyland bouwen met piraten, prinsen, prinsessen, een springkussen en ingehuurde clown. Dat loopt inderdaad redelijk in de papieren. Maar het kan ook kleinschaliger. Denk aan een nanny die alleen even tijdens de ceremonie de jongsten in het gareel houdt of ze tijdens de speeches van het diner even meeneemt naar een andere ruimte. Dan verloopt de dag al een stuk relaxter en heb je geen fortuin hoeven neerleggen.”

The Wedding Nanny doet trouwens meer dan het ontzorgen van huwelijken. Denk bijvoorbeeld aan grootschalige bedrijfsfeesten, bar mitswa’s of kerstbrunches met de complete familie. Kim: “Er is altijd wel iets te bedenken waarbij mensen eventjes rustig aan tafel willen kunnen zitten. Natuurlijk, kinderen zijn geweldig, maar die heb je de rest van het jaar ook om je heen. Best fijn als een nanny die dankbare, maar zware taak even van je overneemt. In de toekomst zou ik trouwens nog wel wat meer willen samenwerken met weddingplanners en trouwlocaties, volgens mij vallen er nog mooie stappen te maken!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *