Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Kleurrijk muurkunstwerk in Aalsmeers bloemenkunstmuseum

Het Flower Art Museum in Aalsmeer heeft er een nieuwe blikvanger bij: een uiterst kleurrijk muurkunstwerk van 64 meter lengte.

Het kunstwerk is uit 34.000 kleine afbeeldingen opgebouwd. Kunstenaars Alex Prooper en Simone van Dam wilden wat kleur brengen in deze ietwat sombere coronatijd. Ze besloten een saaie muur om te toveren in een bloemenzee.

Het publiek kon daar een bijdrage aan leveren door bloemenfoto’s in te leveren en een donatie te doen. Dit leverde zóveel enthousiaste reacties op dat het kunstwerk uiteindelijk drie keer zo groot is geworden als aanvankelijk de bedoeling was.

AlexP is een van de pioniers van de photile. Dat is een kunstwerk dat uit kleine beelden is opgebouwd. Van afstand lijkt het kunstwerk te bestaan uit grote bloemen in vele kleuren, maar wie dichterbij komt, ziet dat de bloemen op zich weer zijn opgebouwd uit duizenden kleine afbeeldingen.

In de Wall of Flowers zijn ruim 13.000 unieke afbeeldingen verwerkt, afkomstig uit 273 inzendingen.

Die inzendingen waren heel divers, van bloemportretten tot trouwfoto’s met bruidsboeket, tot bloemencorso’s, dierenfoto’s en bloemkunstwerken. Het museum wil voor het kunstwerk nog een zoekspel voor kinderen ontwikkelen.

Het Flower Art Museum is gevestigd in een voormalige waterkelder aan de Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Het kunstwerk bevindt zich op het buitenterrein. Het is te bezichtigen van donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Zie hier voor meer informatie. www.flowerartmuseum.nl.

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *