Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Bas Vosselman: Iedere tuin verdient een boom!

Volgens de internationaal vermaarde trendwatcher Lidewij Edelkoort is gathering dé tuintrend van dit jaar. Tuinontwerper Bas Vosselman legt uit wat gathering is en geeft zijn visie op de tuin in 2015.

 

Bas Vosselman zit in zijn eigen tuin op een zelf gemaakte bank. Aan de eveneens zelf vervaardigde tafel passen met gemak wel 12 personen. Bas’ tuin reflecteert waar hij als ontwerper voor staat: de tuin is tijdloos en onderhoudsarm en er zijn stoere materialen gebruikt als gepolijst beton, hout en staal.

Bas: “Natuurlijk zijn er trends in tuinen, maar ze hebben een lange levensduur, het is niet ieder jaar helemaal anders. Een tuinontwerp moet zo’n 10 tot 20 jaar meegaan. Al enige tijd is de trend dat de tuin het verlengstuk van de woning is. We zien veel buitenkeukens, veranda’s, vuurkorven, open haarden, daybeds, ofwel Balibedden, en lange tafels om met z’n allen aan te zitten, om samen te komen, letterlijk dus gathering. Daarnaast zie je dat het nu weer wat losser, wat speelser mag; de ontwerpen zijn niet meer zo heel strak en formeel. De zo voorspelbaar symmetrisch geplaatste pot links en rechts, daar gaan we een beetje vanaf.”

Iedere tuin verdient een boom

Onderhoudsarm wil natuurlijk niet zeggen dat de hele tuin bestraat moet worden. Bas: “Wij gebruiken natuurlijke en duurzame materialen, zoals hardhout voor vlonders en beton en natuursteen voor de verhardingen. Deze hebben weinig onderhoud nodig en gaan een lange tijd mee. Mooie beplanting geeft sfeer aan een tuin, het goede groen is essentieel. In grote vlakken gebruiken we vaak maar één soort beplanting, dat creëert rust.”

“En ik vind: iedere tuin verdient een boom! Dat geeft meerwaarde en volume. Overigens houden wij ons niet aan ‘voorgeschreven’ trends. Ooit was onze slogan Vosselman Buiten, buiten alle perken en dat geldt nog steeds. We denken altijd verder, wijken af van het geijkte. Ik probeer in ieder ontwerp iets geks, iets nieuws, of in elk geval iets eigens te verwerken.”

Ontzorgen

Vosselman Buiten is een bedrijf dat – indien gewenst – de opdrachtgever volledig kan ‘ontzorgen’. Het hele traject van ontwerpen, vergunningen aanvragen, aanleggen, stylen, onderhouden en zelfs het ontwerpen en vervaardigen van tuinmeubels kan door Vosselman verzorgd worden.

Bas: “We ontwerpen voor tuinen in een woonwijk tot en met grote projecten voor villa’s met guesthouses, veranda’s, buitenkeukens en zwembaden. Waar het om gaat is dat je áltijd de ultieme tuin ontwerpt, die perfect past bij de situatie, bij het gezin, bij het huis en ook bij het budget. Meedenken met de klant is leuk. Onlangs heb ik bij mensen met kinderen in de bijna-puberleeftijd voorgesteld om voor de kinderen een eigen plek te creëren om te chillen. Daar zullen zowel de ouders als die kinderen nog jaren plezier van hebben!”

 

Vosselman Buiten

Fluitekruid 32

3641 VK Mijdrecht

T 0297 25 55 38

E info@vosselmanbuiten.nl

www.vosselmanbuiten.nl

VosselmanBuiten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *