Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Voor-Gedragen geeft merkkleding een tweede kans

Het oude dorpscentrum van Uithoorn, fraai gelegen aan de Amstel, is een bijzondere winkel rijker: Voor-Gedragen, een zaak met tweedekansmerk- en designerkleding. Je leest het goed: tweede káns in plaats van tweedehands. Eigenares Henny Kruger legt uit wat het verschil is.

Na een bloeiende carrière in dienst van anderen – Henny Kruger werkte onder andere 25 jaar voor Endemol – vielen dit jaar alle puzzelstukken in elkaar: de lang gekoesterde wens van een eigen zaak werd werkelijkheid. Een winkel met tweedekanskleding waarbij het mes aan twee kanten snijdt: de kleding krijgt de kans op een tweede leven en de klant heeft de kans om iets heel moois te kopen voor een fijne prijs. 

Om zich goed te oriënteren bezocht Henny veel vintage shops en tweedehandszaken. “Maar dan wilde ik vaak bij de deur alweer omdraaien,” vertelt ze, “want dan was het rommelig en onverzorgd en rook het er tweedehands en muf. En dat is alles wat ik níét wil. Voor-Gedragen is een mooie, frisse boetiek met een lichte inrichting, er staan verse bloemen en er is altijd iets lekkers bij de koffie. We verkopen alleen maar schone, onbeschadigde kleding, waaraan je niet kunt zien dat het gedragen is. Soms hangen de prijskaartjes er nog aan!”

Preloved designerstukken

Henny is een zelfbenoemde modegek. Ze heeft een zwak voor mooie spullen. Haar eigen kledingkast – zeg maar gerust kamer – puilt dan ook uit. En zoals zo veel vrouwen heeft Henny kleren die ze nauwelijks of nooit draagt. Te klein, te groot, nét niet de goede kleur, het bekende verhaal. Bij Voor-Gedragen vind je uit haar eigen garderobe merken als La Dress, Erny van Reijmersdal, Prada en Marc Cain. 

“In de winkel is ook een klein hoekje ingericht met preloved designerstukken,” vervolgt ze. “Hier vind je schoenen van Jan Janssen en stukken van Chanel, DKNY, Anne de Meulmeester, Yohji Yamamoto, Martin Margiela en vintage designertassen. Maar krijg nou niet de verkeerde indruk, het gaat niet alleen om dure merken. Zara Woman hebben we ook en vanaf eind oktober is er veel feestelijke kleding, bijvoorbeeld een prachtige ongedragen damessmoking uit de H&M feestcollectie. Bij Voor-Gedragen kun je vanaf 10 euro al iets kopen!”

Een mix van oud en nieuw

Naast tweedekans kun je in Henny’s zaak ook nieuwe kleding kopen: “Van Only-M hebben we nieuwe basisstukken zoals broeken, jasjes en jurkjes, van Yest hemdjes en shirts en er is een uitgebreid assortiment nieuwe kleding van Tony Cohen. Voor de hele winkel geldt dat de maten gaan van 36 tot en met 50, dus iedereen kan hier terecht!”

Woonaccessoires

Om een veelzijdig aanbod te hebben en ook omdat Henny er zelf zo van houdt kun je bij Voor-Gedragen ook woonaccessoires kopen: windlichten, kaarten, vazen, kaarsen van My Flame en sieraden. Bijzonder mooi zijn de leren tassen van BAGARETS, handgemaakt door een dame uit Aalsmeer. 

Kleding inbrengen

Uit haar grote netwerk heeft Henny niet alleen heel veel hulp gekregen, ook kreeg ze een indrukwekkende voorraad prachtige tweedekanskleding. Maar er kan ook kleding ingebracht worden voor de verkoop. Henny: “Voorwaarde is dat de kleding echt perfect is. Iets wat ook maar enigszins verwassen is of rulletjes heeft neem ik niet in. Via Facebook kun je een afspraak maken. De verkoopprijs stel ik vast in samenspraak met de eigenares, de opbrengst is fifty-fifty. Als de kleding na een maand of vier nog niet verkocht is gaat het terug naar de klant of in overleg naar een goed doel.”

“Voor-Gedragen moet een plek zijn waar je je altijd welkom voelt, al is het maar voor een kop koffie. Er staat een tafel in de zaak, er is goede wifi, dus schuif maar aan. Ik houd van mensen en van gezelligheid. Als Voor-Gedragen behalve als winkel ook als ontmoetingsplek gaat fungeren, komt mijn droom helemaal uit!”

 

Voor-Gedragen
Dorpsstraat 21
Uithoorn
T 0297 444012
M 06 53 27 69 63

Woensdag t/m vrijdag 10.00 – 17.30 uur
zaterdag 10.00 – 17.00 uur
daarbuiten op afspraak 

Facebook-logo https://www.facebook.com/Voorgedragen/
Instagram-logo voorgedragen

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *