Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

De Amsterdam gaat het dok in

De naast het Scheepvaartmuseum gelegen replica van VOC-schip Amsterdam gaat vanaf 7 september 2020 voor vijf maanden het dok in.

Het schip is een replica van Oost-Indiëvaarder Amsterdam en ligt al sinds 1991 aan de steiger van het museum. De Amsterdam heeft groot onderhoud nodig, al was het alleen maar omdat iedere acht minuten water uit het schip moet worden gepompt, omdat het anders volloopt.

Tijdens de dokbeurt worden de zwakke plekken in het schip gerepareerd en wordt het schip waterdicht gemaakt door naden te breeuwen, houtrot op te sporen en aangetast materiaal  te vervangen. De masten worden vervangen en het schip krijgt een nieuwe laag lak en verf.

Een groot gedeelte van de restauratiekosten draagt het museum zelf, maar er is nog 50.000 euro nodig. Vandaar dat er een crowdfunding is gestart. Woensdag 2 september 2020 is de laatste dag dat het schip nog bezocht kan worden.

Clipper Stad Amsterdam, die de plek van de VOC-replica inneemt, zal tussen 12 september 2020 en eind maart 2021 elke woensdag en zondag van 11-16 uur geopend zijn, maar ook in het openingsweekend van 12-13 september, tijdens Open Monumentendag van 19-20 september en in het Weekend van de Wetenschap, 3 en 4 oktober.

Bij bezoek is een geldig identiteitsbewijs verplicht. Meer informatie is hier te vinden.

 

Bij de foto:

VOC-replica Amsterdam
Foto: Eddo Hartmann

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *