Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Culinair genieten bij Villa Lokeend

Op een steenworp van de A2 ligt Hotel-Restaurant Villa Lokeend, in het groen en aan het water van de Vinkeveense Plassen. Zowel binnen als buiten op het terras biedt Villa Lokeend een heerlijke ambiance om te genieten van culinaire verwennerijen. De keuken is klassiek georiënteerd, maar door moderne bereidingswijzen en presentatie naar het nu getild.

Chef-kok Martijn Hendrikse (De Hoefslag, Landgoed Duin & Kruidberg) is dit jaar de eerste in Nederland die verse, wilde eend mag aanbieden. Met speciale toestemming van Groothandel Pieter van Meel, de beste poelier van Nederland, zelfs een dag eerder dan de officiële opening van het eendenjachtseizoen op 15 augustus.

Nadat de eend op het karkas is gebraden, is hij gelakt met lavendelhoning en gekruid met onder andere korianderzaad, kruidnagel en steranijs. Het eendenboutje is zacht gegaard in eigen jus. Verder op het bord een crème van aubergine en zomerbiet, een fondantje van aardappel gekookt in eendenjus, gepocheerde bundelzwammetjes, sous vide bereide chioggia biet en worteltjes, een coulis van zuring en biet met licht gekarameliseerde sjalotten, een krokantje van rozemarijn en appel en wat lavendel en tahoon cress. Erbij een glas merlot François Villard 2010 uit de Rhônestreek.

 

Hotel-Restaurant Villa Lokeend

Groenlandsekade 61

3645 BB Vinkeveen

T 0294 -29 15 44

E info@villalokeend.nl

P parkeren gratis en voor de deur

Villa Lokeend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *