Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Villa Lokeend: rust, groen, landelijkheid

Gloednieuw is het, Hotel Restaurant Villa Lokeend in Vinkeveen. Natuurlijk, de vorige eigenaar zette al in 2007 het steenrode pand met de witte kozijnen neer en de naam dateert ook van jaren geleden, maar sinds januari 2012 is Villa Lokeend in nieuwe handen. Het interieur, de sfeer, het menu, door alles ging een frisse wind. Het ietwat stijve imago van weleer werd volledig afgeschud.

“Warm, gastvrij, stijlvol en sexy!” zo omschrijven de enthousiaste nieuwe eigenaren Sylvia van der Zwaard, Rabia Sanderse en chef-kok Richard Veld hun etablissement aan de Groenlandsekade. Een frisse, nieuwe Villa Lokeend dus, met behalve een uitstekend restaurant ook nog eens 8 suites aan het water van de Vinkeveense Plassen.

Rust en groen

Als we er op een zonnige herfstmiddag binnenlopen, verlaten net de overwegend zakelijke gasten het restaurant, om de gezellige ambiance van Villa Lokeend weer te verruilen voor de snelweg en strenge kantoorpanden in de stad. “Onze locatie is heel bijzonder,” zegt Sylvia van der Zwaard, “feitelijk zitten we pal aan de A2 – de afslag is hier vlákbij – maar daar merk je helemaal niets van door de nieuwe geluidsschermen. Villa Lokeend ligt juist te midden van rust, groen en landelijkheid. Een mooi contrast met Amsterdam en Utrecht, allebei maar een kwartiertje rijden hiervandaan. En filevrij tegenwoordig! Er zijn ook hotelgasten die in vijf minuten naar het station van Abcoude rijden en daar op de trein stappen.”

Een heuse suite

De hotelgasten hebben de beschikking over een heuse suite. Een appartement eigenlijk, met één of twee aparte slaapkamers en een woonkamer. De suites zijn van alle gemakken voorzien. Vier ervan hebben een terras aan het water en een privésteiger. De suites zijn zeer comfortabel voor een enkele overnachting, maar ook heel geschikt voor langere bewoning of voor een weekendje weg met het gezin. Zakenlieden vinden er rust en ontspanning en zitten dus in no time weer op de snelweg.

Ambachtelijke kok

Het restaurant heeft een eigentijds, warm interieur in aarde- en natureltinten. De comfortabele stoelen, de goede sfeer, alles nodigt uit om lekker lang te tafelen en te genieten van de gastronomische gerechten die Richard Veld en zijn team uit de open keuken toveren. Sylvia: “De keuken is klassiek Frans met een moderne twist, niet dat hele zware. Richard is een ambachtelijke kok die alles zelf maakt, tot het ijs aan toe. Populair tijdens de lunch zijn bijvoorbeeld de oesters, de salade met gekonfijte eendenbout en de steak tartare van kalf met een half gegaard ei. Die verveelt ook mij nog steeds niet. De dinerkaart wisselt natuurlijk ook met het seizoen, we hebben nu een verrukkelijke tarbotine à la meunière op de kaart en er is altijd de visvangst van de dag. Een hit is de truffelpasta. Die wordt aan tafel geflambeerd in een halve Parmezaanse kaas en daarna wordt er verse truffel overheen geraspt.”

De ligging aan de Vinkeveense Plassen geeft Villa Lokeend natuurlijk iets extra’s. Sylvia: “In de zomer kun je hier met de boot aanleggen en buiten eten op het grote terras. We hebben een sloep met leuke arrangementen voor onze hotelgasten en de zakelijke klanten die hier vergaderen. Het kan heel verfrissend zijn om zo’n meeting te onderbreken met een lunch aan boord of de dag te eindigen met een borrel op het water. Maar dat is weer in de zomer, nu is het de tijd voor kaarslicht en heerlijk binnen eten. Wild, roodpootpatrijs met bloedworst en zuurkool of gebraden hert met rode kool en knolselderij. Ieder seizoen heeft zo zijn bekoring”.

 

Hotel-restaurant Villa Lokeend

Groenlandsekade 61

3645 BB VINKEVEEN

T 0297 291544

W hotelrestaurantvillalokeend.nl

P gratis voor de deur

Maandag gesloten.

Dinsdag tm vrijdag geopend van 12.00 – 23.00 uur.

Zaterdag en zondag geopend van 18.00 – 23.00 uur.

Twee zalen geschikt voor vergaderingen, feesten en bruiloften, 8 suites aan het water waarvan 4 met privéterras en steiger, gratis WiFi.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *