Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Vietnam, to do list, paspoort, visum; here we come

Bãi Xép - Phim trường hoa vàng, Vietnam

De voorpret kan beginnen, de knoop is doorgehakt. Voor 2021 staat er een mooie reis op ons programma. Streep de agenda van maand juli 2021 maar leeg, we gaan onze droom uit laten komen. Vietnam, het langgerekte land in Zuidoost-Azië, stond al jaren in de top 10 van onze bucket list en nu gaat het dan eindelijk gebeuren. Zodra onze reis is geboekt en het visum is geregeld, kan de voorpret beginnen. Het duurt nog even, maar dan… Vietnam, here we come.

Waarom Vietnam?

De keuze van ons vakantiedroomland was van meet af aan al duidelijk; het moest en zou in 2021 Vietnam worden. En dat is niet voor niets. Ondanks het lange wensenlijstje van manlief en mijzelf, denken we – na heel internet te hebben afgestruind – dat Vietnam aan al onze vakantiewensen zal voldoen. Het Aziatische land heeft namelijk alles voor de natuur-, cultuur-, steden- en strandliefhebber. Maar Vietnam biedt nog veel meer. Denk aan de vele tempels en pagodes, de bevolking in kleurrijke kledendracht, de indrukwekkende heuvels en berggebieden, de rijstvelden en historische handelssteden.

Chế Cu Nha, Vietnam
Chế Cu Nha, Vietnam

Steden Hanoi en Ho Chi Minh City

Buiten het feit dat we tijdens onze vakantie veel tijd willen doorbrengen in de natuur, zijn we ook gek op steden. De eerste dag in een – voor ons nog onbekende stad, is elke keer weer een feestje. Wat zullen we tegenkomen? Hoe zal de sfeer zijn? Het eten proeven? Zijn de mensen vriendelijk? Twee steden staan op ons verlanglijstje: de hoofdstad van Vietnam, Hanoi (het vroegere Saigon), en Ho Chi Minh City (HCMC). Ho Chi Minh City is een bruisende, drukke stad die zelfs voor ons als Amsterdammers even wennen zal zijn. HCMC wordt als chaotisch bestempeld met zijn miljoenen inwoners en zeker net zoveel brommers. Of we van deze stad gecharmeerd zijn, dat zullen we zien. De hoofdstad van Vietnam, Hanoi, een stad met circa 7,7 miljoen inwoners, wordt ons aan alle kanten aangeraden. Hanoi heeft een gezellig oud centrum en er heerst hier juist een ontspannen sfeer. De stad zit vol leuke restaurantjes, bars en winkeltjes en ’s avonds zijn de straten kleurrijk verlicht. De stad belooft een architectonisch hoogstandje te zijn en we zijn reuze benieuwd. Het is een stad waar de inwoners in parken aan Thai Chi doen en waar het leven relaxt is. In deze stad willen we zeker drie dagen verblijven en zelfs dat is volgens kenners nog niet genoeg!

Hanoi, Vietnam
Hanoi, Vietnam

Visum en paspoort regelen

Voordat we naar Vietnam kunnen vertrekken moeten we natuurlijk nog een hoop regelen. Ons wenslijstje is compleet, we weten welke plaatsen we willen aandoen, we hebben de route uitgestippeld, maar de hotels en tickets moeten nog worden geboekt. Ook moet het visum nog worden geregeld en moeten we zorgen dat we in het bezit zijn van een geldig paspoort. Zaken die we natuurlijk al even hebben uitgezocht. Goed om te weten: je reisdocument moet tenminste nog zes maanden geldig zijn bij vertrek naar Vietnam.

Vietnam

 Keuze bij het aanvragen van een visum

Voor het verkrijgen van een visum zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt een toeristenvisum voor 1 of voor 3 maanden aanvragen en je hebt de keuze tussen een ‘single entry visum’ of een ‘multiple entry visum’. Eén van de mogelijkheden is om het visum aan te vragen door een visumautorisatiebrief mee naar het vliegveld van Vietnam te nemen. Bij aankomst krijg je je visum nadat de stempelkosten van $25 (single entry visum) of $50 (mutiple entry visum) zijn voldaan. Je moet het document gelijk bij aankomt op het vliegveld regelen. Het zwembad van het hotel moet dus nog even wachten.

VisumBuitenland.nl
VisumBuitenland.nl

De tweede mogelijkheid is dat je alvast in Nederland je visum Vietnam regelt. Wel zo gemakkelijk en zo zorg je ervoor dat je op een ontspannen manier op vakantie gaat. Bijkomstig voordeel; na een lange vlucht hoef je niet in de rij te staan. Sinds 2018 kun je het elektronische visum Vietnam geheel online aanvragen voor een bedrag van € 49,95. Hierdoor bespaar je de kosten van de stamping fee (single entry $25, multiple entry $50) en de wachtrij van het ‘visa on arrival’. Dit visum wordt al voor vertrek gekeurd en toegekend. Hierdoor kunnen we dus na aankomst de wachtrij voor het betalen van de stamping fee voorbij wat tijd op het vliegveld bespaard.

 

VisumBuitenland.nl

Kind kan de was doen

We weten het zeker; we kiezen voor het online aanvragen van ons visum. Via de website kun je binnen enkele minuten het online aanvraagformulier van het visum Vietnam invullen. Betalen gaat eenvoudig online, wel zo makkelijk. Het officiële visum zullen we binnen enkele dagen in onze inbox ontvangen. Uitprinten, in de rugzak stoppen… Kind kan de was doen.

Filmpje bekijken hoe je een aanvraagt? Klik dan hier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *