Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Het ontbreekt de klant aan niets in Bijenkorf in Stadshart Amstelveen

Zowel in 2013 als in 2015 is Stadshart Amstelveen door de Winkelcentrum Kwaliteitsmonitor uitgeroepen tot ‘Beste winkelcentrum van Nederland’. Blikvanger van dit viersterren winkelwalhalla is het warenhuis de Bijenkorf.

UIT Magazine sprak met Sandra Charmant, de storemanager van de vestiging in Amstelveen. Over ‘haar’ Bijenkorf, haar overstap van de Amsterdamse vestiging naar Amstelveen, en de net afgeronde verbouwing.   

Zaterdagmiddag 12.00 uur. Het is even zoeken naar de personeelsingang van de Bijenkorf – de hoek om bij Claudia Sträter en tegenover de dierenwinkel – maar we zijn precies op tijd. Terwijl de 46-jarige Sandra ons meeneemt naar haar kantoor, bedenken we dat er geen toepasselijkere naam voor deze storemanager zou kunnen bestaan: Sandra is charmant en past perfect bij de luxe uitstraling van de Bijenkorf. Dat ze zo goed bij dit warenhuis past, komt misschien wel door het feit dat de Bijenkorf een klein beetje haar tweede huis is geworden. Sandra werkt namelijk al 30 jaar voor het bedrijf.  

“Het begon allemaal bij de Amsterdamse vestiging van de Bijenkorf”, zo vertelt Sandra. “Als jonkie ben ik daar op de Dam op de verkoopvloer van de kindermode-afdeling begonnen.  Daarna ben ik doorgegroeid; eerst als assistent departmentmanager, daarna departmentmanager, later manager sales en uiteindelijk deputy storemanager. Dat ik alle facetten van de organisatie heb gezien, maakt dat ik mijn medewerkers beter kan begeleiden. Ik begrijp mijn team.”

Switch

De Amsterdamse vestiging van de Bijenkorf heeft in de loop der jaren een metamorfose meegemaakt. De hele winkel ging op de schop. Sandra maakte alle stappen van de grote verbouwing mee. Toen de verbouwing in Amsterdam een feit was en de positie als storemanager hier in Amstelveen vrijkwam, maakte Sandra de switch van onze hoofdstad naar de stad Amstelveen.

“Het leek me een logische stap en ik heb de uitdaging met beide handen aangepakt. Dit is een prachtige plek, een viersterrenwinkelcentrum, de hoogst haalbare normering. We vervullen hier een hele grote lokale functie, hier kun je ‘gemakshoppen’. We hebben een loyale klantengroep uit Amstelveen, maar ook mensen die de drukte van Amsterdam willen omzeilen komen hier in alle rust winkelen.”

Gemak dient de mens

“We verkopen natuurlijk niet alle merken die in Amsterdam te koop zijn, maar door onze service zal het de klant aan niets ontbreken. Hebben we het niet in huis, dan zorgen we ervoor dat we het de klant kunnen leveren. Zo is bij ons de Le Creuset pan niet te koop. Maar als het artikel nog online op voorraad is, dan hebben wij de pan morgen in huis. Of, als de klant dat handiger vindt, wordt de pan op het huisadres netjes afgeleverd. Gemak dient de mens.”

Zoals de trouwe klant natuurlijk al lang heeft opgemerkt, heeft ook hier een flinke verbouwing plaatsgevonden. Het grote restaurant heeft plaatsgemaakt voor een damesschoenenafdeling. De herenmode is verplaatst naar de kelder en aanzienlijk uitgebreid. De woonafdeling is een cadeauconcept geworden. De kalfskroketjes met frietjes worden niet meer in het vet gegooid, maar voor een heerlijk gebakje met een goede kop koffie en een heerlijke sandwich kan de klant nu terecht in het Citycafé, gevestigd op de begane grond.

Supertrots

“Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, ze hebben allemaal een facelift gekregen en in alle winkels hebben we de indeling aangepast. De Bijenkorf blijft in beweging en iedere winkel heeft zo zijn eigen signatuur. Nu was Amstelveen aan de beurt en ik ben supertrots op het eindresultaat. We hebben dit toch maar even binnen een half jaar verwezenlijkt! De klanten waren verbaasd over hoe snel onze verbouwing is gegaan. We zijn gestart op 4 november  2017 en hielden de feestelijke opening op 12 mei dit jaar.”

Wat komt er allemaal kijken bij zo’n grote verbouwing? Wie heeft bepaald hoe deze vestiging eruit kwam te zien? “Aan de verbouwing is een heel klantenonderzoek voorafgegaan”, legt Sandra uit. “Aan wie zouden we het beter kunnen vragen dan aan ons winkelende publiek? Zo bleek uit de enquête bijvoorbeeld dat onze klanten behoefte hadden aan een uitbreiding van de herenmodeafdeling. Ook was er vraag naar een keuze uit meer damesschoenen en aan meer accessoires. Dat hebben we nu gerealiseerd.”

Mooie merken

“Door de huidige indeling is de herenmodeafdeling aanzienlijk groter geworden. Onze shoppende heren vinden hier nu mooie merken als Daily Paper, CP Company en kostuums van de merken Corneliani en Paul Smith. De grotere keuze uit damesschoenen is ook gerealiseerd. Op deze afdeling vinden de dames nu merken als Filling Pieces, Dune en Isabel Marant.”

“Onze woonafdeling heeft plaatsgemaakt voor een cadeauconcept met een ruime keuze uit accessoires. Hier komt de klant die op zoek is naar een cadeautje, een afdeling voor geven en ontvangen, voor jezelf of voor een ander, in diverse prijsklassen en dus voor elke portemonnee. Elke drie maanden passen we de artikelen aan. Op dit moment verkopen we zomerse zaken, volgend kwartaal staat in het teken van het thema wonen, daarna gaan we over op de feestmaand. Zoals je ziet, deze afdeling is heel dynamisch.”

De Bijenkorf is een bezig bijtje, altijd in beweging. Er vallen merken af, er komen nieuwe bij. De uitstraling wordt aangepast, de vestigingen verbouwd. Sinds de eerste winkel van Simon Philip Goudsmit in 1870 is er veel gebeurd. Staat er nog meer op stapel?

Update

“Dit jaar krijgt onze damesmodeafdeling nog een update, maar verder vieren we, samen met onze Privilege Members – waarvan iedereen lid kan worden – dit jaar de verbouwing. We organiseren weer leuke, feestelijke evenementen. Zo hebben we 13 mei, op Moederdag, 25 moeders met kind uitgenodigd om bij ons te ontbijten. Er waren personal-shoppingsessies met stylingadvies en beautyworkshops. Een feestje voor de klant, maar ook voor onszelf. Van 10 tot 12 uur was de winkel alleen voor de genodigden geopend. Al onze Privilege Members hebben we een mailtje gestuurd en binnen 2 uur was het evenement al uitverkocht.”

“Ook hebben we al een geslaagde Rooftopgarden achter de rug, een evenement waar we aandacht vroegen voor de bij. Op ons dakterras, normaal gesproken alleen toegankelijk voor personeel, verkochten we duurzame producten en ‘bij’vriendelijke bloemen terwijl een imker uitleg gaf over het bedreigde diertje. Op de planning staat nog een workout gegeven door Arie Boomsma en een barista workshop waar de klanten een kop koffie leren maken, zoals we die in ons gloednieuwe Citycafé schenken. Zoals je ziet, de Bijenkorf zit niet stil.”

 

De Bijenkorf Amstelveen
Galerij 152,
Stadshart Amstelveen

Openingstijden:

Maandag: 11.00 – 19.00,
dinsdag 9.30 – 19.00,
woensdag 09.30 – 19.00,
donderdag 09.30 – 21.00,
vrijdag 09.30 – 19.00,
zaterdag 09.30 – 19.00,
zondag 12.00 – 19.00 uur.

www.debijenkorf.nl

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *