Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Helft ideeën om Amstelveen te vergroenen wordt uitgevoerd

De oproep om ideeën in te leveren die Amstelveen groener kunnen maken heeft honderd ideeën opgeleverd, waarvan maar liefst de helft wordt uitgevoerd.

Zo is een pleintje van winkelcentrum Groenhof voorzien van plantvakken vol vlinder- en insectvriendelijke beplanting. Laan Walcheren krijgt een bloemenstrook, er worden fruitbomen geplant op een grasvlakte tussen Brantwijk en Zonnestein, Zonnestein krijgt een bomentuin en er komt een kruidentuin aan de Selde Rust-Van Heuvengoedhartlaan.

“We kunnen terugkijken op een geslaagde campagne met in totaal meer dan 100 ingediende ideeën van bewoners,” zegt wethouder Floor Gordon, die over groenbeheer gaat. “Wij gaan nu aan de slag met meer dan vijftig groene initiatieven. De overige ideeën nemen wij mee als inspiratie voor toekomstige groenprojecten.” De wethouder bedankt alle initiatieven heel hartelijk voor hun inzet en creativiteit.

De uitvoering van de initiatieven kost tijd. Twee ideeën van bewoners die in de eerste ronde zijn ingediend (in totaal waren er vier rondes) zijn inmiddels met succes uitgevoerd. Aan de William Boothlaan (Keizer Karelpark) zijn bloembollen geplant en een betegelde straathoek is veranderd in een plantvak vol vlinder- en insectvriendelijke beplanting.

Daarnaast heeft een stenen pleintje bij de vijver naast winkelcentrum Groenhof (Groenelaan) een groen plantvak gekregen langs bankjes en een boom. Veel ideeën worden komend voorjaar uitgevoerd, als er nieuwe beplanting kan worden uitgebracht of staan op het punt om te worden uitgevoerd.

 

Bij de foto:

Wethouder Gordon bezocht enkele groenprojecten die worden uitgevoerd

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *