Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Nazomeren met een veranda

Bas Vosselman uit Mijdrecht ontwerpt zowel kleine tuinen als grote tuinprojecten. Hij schrijft in zijn column over de mogelijkheden om veel meer met je tuin te doen.

Met het mooie weer in het vooruitzicht, is het weer tijd om naar buiten te gaan, de tuin in. Hoe wil je er deze zomer bijzitten, wat miste je vorig jaar, wat kan beter of leuker? Ben jij iemand die in het vroege voorjaar niet kan wachten om de tuin in te gaan? Wil je genieten van een heel lange nazomer? Dan is een veranda het antwoord!

Heerlijke zitplek met veranda

Een veranda is niet alleen een verlengstuk van de woning, je verlengt er ook de zomer mee. Je kunt een veranda aan huis bouwen, of op een andere plek in de tuin. Creëer er een heerlijke zitplek om een boek te lezen of een borrel te drinken. Als de veranda groot genoeg is, is een buitenkeuken met een eettafel ideaal. Samen kokkerellen en eten in de buitenlucht, je waant je op vakantie in je eigen tuin.

Door te werken met heaters of een mooie buitenhaard met een knapperend vuur, verleng je letterlijk de zomer. In de vroege lente en als de avonden in het najaar korter en kouder worden zit jij nog comfortabel buiten.

Jacuzzi onder veranda

De laatste jaren merk ik dat mensen steeds meer kiezen voor comfort. Regelmatig bouwen we een jacuzzi in voor de ultieme ontspanning. Ook brengen we steeds vaker screens aan. Overdag hebben screens een zonwerende functie en als ze ’s avonds gesloten zijn, houden ze muggen buiten en bieden ze bescherming tegen de wind.

Als ik met een opdrachtgever ga praten over de tuin, probeer ik eerst de specifieke wensen helder te krijgen. Houden ze van basic, is de smaak landelijk, hip, klassiek of modern? Zijn ze in voor een gekke hangstoel, een eigen plek voor pubers, moet de veranda een eyecatcher worden of juist een bescheiden toevoeging?

Veranda van hout, staal of beton

Of je nu kiest voor een veranda aan huis of op een andere plek in de tuin, ik vind het belangrijk dat hij past bij de woning en bij de beplanting. Welke materialen gaan het beste werken? Hout, staal, beton? Wat ik altijd voor ogen houd, is dat het groen de sfeer van de tuin grotendeels bepaalt. Een mooie en goede beplanting kan uiteraard onderdeel zijn van mijn advies en indien gewenst, leggen we het ook aan. Zonder groen geen tuin!

Als ik met de opdrachtgever de wensen in kaart heb gebracht, maak ik een schets, die omgezet kan worden in een artist impression. Zo krijg je een nog beter beeld van hoe je droomplek er uit kan komen te zien. Als de veranda eenmaal klaar is, kunnen veel mensen niet wachten om hem in te richten en aan te kleden. Maar er zijn ook mensen die dat lastig vinden of er simpelweg de tijd niet voor hebben. In dat geval kunnen wij ook de styling voor onze rekening nemen: van meubels, kussens tot en met accessoires.

Zie je jezelf al zitten in je eigen ‘tuinkamer’ op zwoele zomeravonden, turend naar het vuur van de buitenhaard of lekkere hapjes bereidend op de barbecue? Weggedoken in zachte kussens, een glaasje wijn bij de hand…?

http://www.vosselmanbuiten.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *