Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Van Gils: voor zowel jeans als een leuk overhemd

Stond Van Gils in het verleden bekend als ‘dat pakkenmerk’, tegenwoordig is de collectie veel breder. Je kunt er naast maatpakken ook terecht voor informele kleding, zoals een mooie jeans of stijlvolle sneakers. En dat past helemaal in de trend van de ‘vercasualisering’ van herenmode.  

Reuring, daar houden ze van bij Van Gils. De brandstore in Stadshart Amstelveen is dan ook ingericht als een stijlvol café. Je kunt koffie drinken aan de bar, even onthaasten en er is zelfs een pouletafel waarop de nieuwe collectie wordt gepresenteerd. 

“De sfeer is altijd goed. In het weekend is het hier gezellig druk met veel families. Doordeweeks ontvangen we ook veel zakenmensen die in hun lunchpauze gericht komen winkelen”, vertelt store ambassador Jeroen de Groot. “Vaak zijn mannen op zoek naar advies. Want ja, iedereen wil wel eens iets anders dan het standaard grijze pak.” 

Fouten maken mag

Van Gils is een echt Nederlands merk dat al sinds 1948 bestaat. Een familiebedrijf van oorsprong, en die warmte is volgens retail manager Kirsten de Vries nog steeds voelbaar. “De banden onderling zijn hecht. De bedrijfscultuur is zo dat iedereen zichzelf kan zijn. Fouten maken mag, dat is zelfs heel belangrijk om innovatief te zijn.” 

De campagneslogan ‘No Stitch, No Story’ die Van Gils gebruikt in veel uitingen – een variatie op ‘No Guts, No Glory’ – is dan ook een pleidooi tegen perfectie en voor verhalen van echte mannen. Van mannen die durven te leven, soms risico’s nemen en daar af en toe ook wel eens kleerscheuren bij oplopen. 

Gewaagde prints

Waar de jonge generatie in het verleden nog wel eens de associatie had bij Van Gils als ‘dat pakkenmerk’, heeft de collectie zich met name de laatste jaren enorm ontwikkeld. De Groot: “Je kunt hier ook slagen voor een jeans en een leuk overhemd. We hebben nu zelfs een suède sneaker in de collectie die je zowel casual als onder een pak kunt dragen. Dit najaar zien we daarnaast veel heldere kleuren, gewaagde prints en sportinvloeden. Groen is een belangrijke trendkleur.”

Van Gils gaat met de tijd mee zonder de waarden van het bedrijf uit het oog te verliezen: kwaliteit en een perfecte pasvorm in combinatie met goede service en eerlijk advies.  

Duurzame collectie

Hoewel de doelgroep van Van Gils heel breed is, is de targetdoelgroep 35 jaar. “We richten ons in de communicatie vooral op de man die altijd 35 wil zijn en blijven”, vertelt De Vries. “Hierin nemen we lifestyle mee, loopbaantrends, events en samenwerking met andere merken.” 

Dit najaar is de duurzame lijn The Green Stitch gelanceerd. Een aparte collectie, geproduceerd op de meest ‘groene’ manier. De collectie richt zich op duurzame stoffen: jassen zijn gemaakt van gerecyclede wol, overhemden van biologisch katoen, allemaal zonder het comfort te verliezen. “Zo kunnen we de klant het innovatieve en duurzame karakter van ons bedrijf tonen.”

Op de bovenverdieping kunnen klanten zich in een rustige setting een maatpak laten aanmeten. “We gebruiken speciale paskledingstukken die we afspelden totdat de pasvorm helemaal naar tevredenheid is”, legt De Groot uit. 

Made to measure

“Onze stalenboeken staan vol prachtige Italiaanse stoffen. Je kunt dus alle kanten op. Van een maatoverhemd tot een compleet driedelig pak. Doordat we alle gegevens invoeren, kun je dat ene fijne pak later eenvoudig in een andere kleur of stof bestellen. We komen ook langs bij mensen thuis of op kantoor.” Als de klant zes weken later terugkomt, zit het pak vrijwel altijd perfect. De maatwerkspecialisten verstaan hun vak. 

En dat geldt voor alle medewerkers van Van Gils. “Iedereen die bij ons komt werken, krijgt een opleiding aan de Van Gils School”, aldus De Vries. “Je leert alles over materialen, pasvormen en dresscodes. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan omgangsvormen, relatiebeheer en hoe je zoveel mogelijk service kunt verlenen op een oprechte manier. Alle medewerkers op het hoofdkantoor, ongeacht hun functie, werken bovendien elke maand een dag in één van onze brandstores. Dat doen we om de lijnen kort te houden. Als je weet hoe het er werkelijk in de winkel aan toe gaat en wat klanten willen, kun je hierop anticiperen.”

Mix en Match

Zo luistert het designteam goed naar feedback vanuit de brandstores. “Toen ik ooit suggereerde om een poloshirt iets slanker te maken bij de bovenarmen, werd daar direct iets mee gedaan”, herinnert De Groot zich. “Het seizoen daarop was de pasvorm aangepast.” Dat Van Gils graag meedenkt met de klant, zie je terug in de collectie. Steeds meer colberts en broeken zijn vrij te combineren. “Veel mannen hebben voor bovenkleding een andere maat dan voor broeken. Een ander voordeel is dat broeken sneller slijten dan colberts – daarom kan het handig zijn om meerdere broeken bij een colbert aan te schaffen, waardoor je langer met je pak kunt doen.”

Of we de nieuwe wetsuits al kennen, vraagt De Groot. Surfpakken? Nee, hij doelt op een pak van zuiver scheerwol dat dankzij een speciale coating waterbestendig is. Om dat te demonsteren vult de store ambassador een glas met water en giet dat leeg over het colbert. En inderdaad: de waterdruppels glijden zo van het pak af! Een passende oplossing voor het wisselvallige Nederlandse weer. “Mannen kunnen dit soort noviteiten waarderen. Het pak oogt zakelijk dankzij het klassieke birdseye motief en tegelijkertijd is het een item dat zeker gespreksstof oplevert.”

 

Van Gils Brandstore Amstelveen
Binnenhof 18 Amstelveen
T 020-7870302
W ww.vangils.eu

 

 

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *