Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Uriël Ensemble keert terug naar Amstelveen

Om het aanbod aan hoogwaardige klassieke concerten op te krikken, verleent de gemeente Amstelveen subsidie om het Uriël Ensemble vaker in Amstelveen te kunnen laten optreden.

Het Uriël Ensemble geeft al 15 jaar klassieke concerten van een hoog niveau. Het ensemble geeft zijn concerten in de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel. Tachtig procent van de bezoekers – bij topconcerten komen er circa 200 muziekliefhebbers op af – komt uit Amstelveen.

Om in Ouderkerk a/d Amstel te geraken hoef je niet ècht een wereldreis te maken, maar de gemeente Amstelveen zou het leuk vinden om komend seizoen twee concerten van het ensemble uit te laten voeren in Schouwburg Amstelveen en drie in de daarop volgende twee seizoenen.

“De concertserie is van uitermate hoge kwaliteit,” laat wethouder cultuur Herbert Raat weten. “De programmering is uniek en Stichting Kamermuziek de Amstel, die de concerten organiseert, is de enige professionele aanbieder van klassieke muziek in de regio Amstelveen. ”

Genoemde stichting werkt mee aan het opzetten van een project om fysiek beperkte ouderen vervoer aan te bieden, van en naar de concerten. Ook leerlingen van de Amstelveense muziek- en dansschool kunnen de concerten tegen een gereduceerd tarief bijwonen.

Het Uriël Ensemble bestaat uit vijf strijkers van het Koninklijk Concertgebouworkest, een klarinettist van het Nederlands Philharmonisch Orkest en een concertpianiste uit Amstelveen. Tot vijf jaar terug trad het ensemble nog op in verschillende kerkgebouwen in Amstelveen, maar toen die lokaties niet meer beschikbaar waren, week men uit naar Ouderkerk aan de Amstel. Het ensemble hoopt in Schouwburg Amstelveen een breder publiek aan te spreken door toeganklijke en lichtere stukken te spelen.

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *