Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Uitmarkt 2018 barst weer uit zijn voegen

Wie van cultuur houdt, kan van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus 2018 op de Amsterdamse Uitmarkt genieten van talloze gratis voorproefjes van het komende culturele seizoen. De markt vindt dit keer plaats rond het Oosterdok en het Marineterrein in Amsterdam.

Op meer dan 25 podia zullen culturele organisaties en gezelschappen laten zien en horen wat ze voor komend seizoen in petto hebben op het gebied van muziek, dans, literatuur, toneel, cabaret en tentoonstellingen. Ook is er een uitgebreide informatiemarkt op het Marineterrein.

Het openingsprogramma gaat traditioneel vrijdagavond van start. Er zijn optredens van Introdans (modern ballet), Broederliefde (rap), Guus Meeuwis (Groots met een zachte G), Van der Laan & Woe (cabaret) en Diggy Dex (rap).

Zaterdagavond treedt Ellen ten Damme op. Ivan Peroti, Berget Lewis en anderen brengen de mooiste protestsongs. De zondagochtend gaat van start met een klassiek concert van de Nationale Opera & Ballet plus het Amsterdams Andalusisch Orkest. Zondagavond kunnen musicalliefhebbers meezingen met liedjes uit onder andere All Stars en Evita.

Op het Marineterrein kun je vrijdagavond dansen op de stille klanken van de silent disco, waaraan dj’s uit de beste clubs van Amsterdam meedoen. In het Muziekgebouw aan ’t IJ geven het Nationale Ballet en Scapino Ballet Rotterdam previews van hun nieuwe voorstelling.

Uitmarkt Junior

Voor kinderen is er een uitgebreide Uitmarkt Junior. In Nemo Science kun je bijzondere Cinekidfilms zien, het Krakelingtheater biedt voorstellingen als Woezel en Pip. Je kunt een toneel- of dansworkshop volgen, mini-matzetaartjes bakken of worden opgeleid tot heuse museumgids. In de Instrumententuin kunnen kleintjes kennismaken met het geluid van klassiek instrumenten en in het Concertgebouw vindt een cursus luchtdirigeren plaats. Oh ja, NEMO, Scheepvaartmuseum, ARCAM en Mediamatic zijn het hele Uitmarkt-weekend gratis toegankelijk.

Literatuurliefhebbers kunnen op de Oosterdokskade, voor OBA en Conservatorium, naar de traditionele boekenmarkt van de uitgeverijen. Ernst Jansz en zijn band treden op in het OBA Theater. De musea geven op het Marineterrein voorproefjes van hun nieuwe tentoonstellingen en op dat zelfde terrein zal Tommie Christiaan, die bekend werd door zijn rol van Jesus in het live-spektakel The Passion, met een eigen programma neerstrijken.  Yentl & de Boer, twee rap bekender wordende cabaretiers, geven er een voorproefje van hun nieuwe programma.

Op uitmarkt.nl verschijnt enkele dagen voor het evenement het complete programma.

 

 

Beeld: Bas Uterwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *