Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Amsterdam laat honderdduizenden tulpen bloeien

‘Een tulp voor iedere Amsterdammer’ is het motto van het Tulp Festival 2019, dat de hele maand april (of zolang de tulpen bloeien) het straatbeeld op zal fleuren.

De gehele maand april zullen in Amsterdam op 85 verschillende plekken honderdduizenden tulpen in bloei staan.

Het Tulp Festival Amsterdam wordt 28 maart geopend in een speciaal voor de gelegenheid aangelegde tulpentuin op de Apollolaan in Amsterdam-Zuid. Voor dat doel heeft de afdeling Groenvoorziening van stadsdeel Zuid afgelopen november maar liefst 25.000 tulpenbollen in het plantsoen tegenover het Hiltonhotel geplant. Die dag zal ook de witte Peace-tulp worden gedoopt als eerbetoon aan de wereldberoemde Bed-in-for-Peace actie van John Lennin en Yoko Ono, dan precies 50 jaar geleden.

Overigens worden er nog twee andere tulpen gedoopt. In het Amsterdamse Bos wordt de Jakoba Mulder-tulp ten doop gehouden, vernoemd naar de architecte van het bos, dat dit jaar het 85-jarig bestaan viert.

De derde tulp die gedoopt wordt gaat Reine de Lairesse heten, vernoemd naar de man of vrouw die deze tulp op een veiling voor een goed doel kocht.

Vanaf 30 maart is een gids beschikbaar waarin alle honderden tulpen worden beschreven die tijdens het festival te bewonderen zullen zijn.

Het tulpenfestival, dat voor het vijfde jaar plaatsvindt, is een initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht. Het was haar wens om het  Amsterdamse straatbeeld met fleurige potten met tulpen op te fleuren. Behalve aan de  Apollolaan zullen duurzaam gekweekte tulpen op de zogenoemde ‘Knowledge Mile’ te zien zijn (Amstelplein, Wibautstraat, Weesperstraat) en bij restaurant Circl op de Zuidas.

 

Kijk voor alle festivallocaties en meer informatie op de website van het Tulp Festival.

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *