Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Een glas bubbles om aankoop van een trouwjurk te bekronen

Met 30 jaar ervaring in de bruidsmode, was het voor Angela Alkemade vorig jaar tijd om een eigen zaak te beginnen. In februari 2019 opende ze in de Zijdstraat in Aalsmeer haar bruidsmodezaak Trouw!

Rust. Dat is het eerste dat opvalt als je bij Trouw! Bruidsmode naar binnenloopt. Rust en de ontspannen, gastvrije sfeer. Er klinken zachte jazzy tonen, op tafel staan verse bloemen en aan weerszijden van de ruimte hangen talloze prachtige bruidsjurken. Trouwjurken in alle soorten en in alle mogelijke maten. 

“Alle stijlen jurken die het momenteel goed doen vind je bij ons in de collectie,” vertelt eigenares Angela Alkemade enthousiast. “Vintage, bohémien, romantisch, modern met strakke lijnen, strapless, off shoulder, er zijn jurken met tule en met mooie kanten ruggen, alles is er.”

Angela is een lieve, warme vrouw, bij wie je je direct op je gemak voelt. “Een bruidsjurk kopen kan soms best spannend zijn. Daarom gaan we altijd eerst even kletsen met een kop koffie. Dan valt de spanning al gauw weg. Ik merk dat mijn klanten het fijn vinden dat ik zo veel ervaring heb. Ze voelen zich snel veilig en geborgen. Dat is belangrijk, want je bent met iets heel persoonlijks bezig. In de paskamer is eigenlijk ook nooit gêne. Dat hoeft ook niet, iedere vrouw is anders en prachtig op haar eigen manier!”

Soepelvallende stoffen

Ook na 30 jaar kan Angela nog heel enthousiast worden over een bruidsjurk: “Kijk, onder deze jurk passen heel goed een paar bruidssneakers in plaats van hakken. Dat kan zo leuk zijn! De ene bruid is stoer, de andere een prinses. Momenteel zijn soepelvallende stoffen erg in. En sexy jurken, met diepe decolletés, stof die strak om de billen zit en verleidelijke, lage ruggen. Qua prijs zitten onze jurken zo tussen de 600 en 2.000 euro in. We hebben een paar uitschieters in een hoger segment. Onlangs hebben we Stella York als merk toegevoegd en binnenkort volgt Adore by Justin Alexander.”

“Als een bruid belt voor een afspraak, zeg ik altijd: neem iedereen mee die belangrijk voor je is. Mensen die zich goed in jou kunnen verplaatsen. Moeders, vriendinnen, oma, allemaal welkom! Als ze hier zijn en we hebben een tijdje gepraat, dan gaan we passen. Eerst een stuk of drie, vier jurken, maar als je hier bent, is de hele winkel voor jou. Bij ons komen bruiden die liever niet naar zo’n megazaak gaan. Daar is de druk groter en voelen ze zich meer een nummer. Trouw! is heel laagdrempelig en gezellig. We houden niet zo van tuttig gedoe met overal roze hartjes en bloemetjes, het is meer een warme huiskamer.”

Emotioneel

Het ja zeggen tegen de perfecte jurk, kan soms best emotioneel zijn. Angela: “Als er een jurk is gekozen drinken we altijd een glas bubbels en soms valt er dan een traantje. Laatst ook nog bij mijzelf. Ik had een afspraak met een wat steviger gebouwde dame. Ze kwam schoorvoetend binnen, want ze dacht dat er voor haar niks moois te vinden zou zijn. Maar onze maten gaan van 34 tot en met 50 en veel jurken zijn heel slim gemaakt. Toen het dus toch lukte en zij dolgelukkig stond te stralen, ontroerde mij dat ook, dat was zo mooi! Ook zwangeren kunnen wij kleden. Dan moeten we een beetje vooruitdenken, want zo’n buik groeit natuurlijk nog. Wat heel fijn is: we hebben ook oorbellen, kettingen, haardecoraties, sluiers, jasjes, stola’s en schoenen. Je kunt dus compleet de deur uit.” 

Danslus en aankleedles

Nadat een jurk is gekozen, volgt een afspraak met de coupeuse om alles precies op maat te maken. “Er gaat geen jurk de deur uit die niet perfect is. Is een jurk nog een fractie te lang of is de cup niet helemaal goed, dan gaat ie terug naar de coupeuse. Bij de laatste afspraak geef ik aankleedles aan degene die de bruid gaat helpen. Ik laat zien waar de danslus zit, zodat het sleepje ’s avonds omhoog kan om te dansen.”

“En als een jurk heel veel knoopjes heeft, raad ik altijd aan om er alvast een paar open te maken aan het eind van het feest. De ervaring leert dat het de bruidegom meestal niet meer lukt, haha! Tot slot druk ik de bruid op het hart dat de jurk aan het eind van de avond echt heel vies moet zijn. Dat is het allerbelangrijkste! Anders heb je niet gefeest!”  

 

Trouw! Bruidsmode
Zijdstraat 78
Aalsmeer
T 0297 54 715 3

E info@trouwbruidsmode.nl
W www.trouwbruidsmode.nl

Geopend op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur.

In overleg ook op dinsdag, woensdag, zondag en ’s avonds. 

 

Funpassen voor vriendinnenuitjes met een speciaal ingekochte collectie bruidsjurken, high-tea en bubbels.

 

Bijschrift: Angela Alkemade
Beeld: Happy Photograp

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *