Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Total4Living biedt héél veel wooninspiratie

Toen de gevolgen van corona in maart in alle hevigheid toesloegen, zat het team van Total4Living in Buitenveldert met de handen in het haar. Afspraken werden massaal afgezegd. Wat te doen?

Interieuradvies geven via Skype of Zoom? De zaak sluiten? Gelukkig ging binnen enkele weken alles, zij het op aangepaste wijze, weer door. En werd het drukker dan ooit!

Total4Living op het Gelderlandplein wordt gerund door louter vrouwen. Interieurontwerpsters Britte, Hiske, Lotte en Irene, allen rond de dertig, vormen een vrolijk en goed op elkaar ingespeeld team. Dat is maar goed ook, want er lopen momenteel veel projecten bij de interieurzaak. Vliegende keep Maxime zorgt ervoor dat de planning op rolletjes loopt. 

Waren de dames aanvankelijk even uit het lood geslagen door de coronaperikelen, nu zijn ze volop bezig met datgene wat ze het liefste doen: klanten adviseren over de inrichting van hun woning. Dat kan gaan over een fraaie bank of een mooie vloer, maar vaak komt van het één het ander, vertelt Britte: “Het gebeurt regelmatig dat mensen naar binnen stappen omdat de uitstraling van de zaak ze aanspreekt. Dan komen ze puur om inspiratie op te doen, of zijn ze op zoek naar een tafel of een kast. Daar kunnen wij ze natuurlijk bij helpen. Maar al pratende komt vaak boven water dat het gaat om meer. En dan blijkt dat wij niet alleen verkopen en ontwerpen, maar dat wij álles kunnen regelen op het gebied van inrichten. Tot de uitvoering en de styling aan toe.”

Hoe druk het ook is, de sfeer bij Total4Living is ontspannen en gastvrij. Het begrip ‘huiskamergevoel’ kun je hier heel letterlijk nemen, want het pand herbergt tien stijlkamers. Tien volledig ingerichte, gestoffeerde en aangeklede kamers met realistische maten, die je een goed idee geven van wat er bij jou thuis allemaal mogelijk is.

Woontoren

De kersverse bewoners van de Zuidas zijn enthousiaste klanten van Total4Living. Het team zette haar handtekening onder heel wat projecten in de woontorens Xavier, Gustav, Mahler en Intermezzo, die allemaal zo’n vijf minuten lopen verderop liggen. Wel zo handig: je overlegt bij Total4Living, neemt de tekeningen door bij een glaasje prosecco en je wandelt zo naar je appartement. 

Momenteel werkt Total4Living aan vier projecten in het luxe appartementengebouw The George. Een van de toekomstige bewoners nam het begrip ontzorgen heel letterlijk en gaf de sleutel én zijn zegen aan het team vanTotal4Living. Dit zorgde er vervolgens voor dat de plafonds werden verlaagd, dat er elektrische gordijnrails werden ingefreesd, dat er een deugdelijk lichtplan kwam, dat er vloeren werden gelegd, dat er inbouwkasten, maatwerkmeubels, shutters en een inbouwhaard werden geïnstalleerd en dat al het schilderwerk werd gedaan. 

“Als zo’n project klaar is, gaan we vaak ook nog afstylen met mooie accessoires en kussens,” vertelt Hiske. “Het werkt het beste als je in de voorbereidende fase van de bouw bij ons komt. Dan kunnen we met een schone lei starten, alles op elkaar afstemmen en al het leidingwerk wegwerken. Klanten hebben één contactpersoon bij ons en, als ze dat willen, regelen wij alles met de onderaannemers en de installateurs. We werken met eigen mensen en met vaste, betrouwbare partners. Op deze manier betrek je volledig stressvrij je mooie, nieuwe woning!” 

Rijke materialen

Was het vroeger bon ton om de wanden strak en wit te houden met een taupe of grijs muurtje als enige uitspatting, tegenwoordig is behang van luxe en rijke materialen een trend. Britte: “Wij spreken van wandbekleding en niet van behang. Het is namelijk veel meer dan een papierbehangetje in rollen. De wandbekleding die wij verkopen is gemaakt van exclusieve gordijn- en meubelstoffen. Denk aan materialen als leder, velours, suède, alcantara, maar ook kurk, metaaldraad en sisal.”

“Vanaf het begin dat we hier zitten op het Gelderlandplein, werken we veel met DWC, Dutch Wall Textile Company. Met hun producten hadden we twee wanden bekleed en daar was meteen veel vraag naar. Het zijn geen behangetjes die je zelf even op de muur aanbrengt. Daar hebben wij een speciale behangdame voor, zij kan dat als geen ander.”

De coronacrisis had voor Total4Living nog meer gevolgen. Het team had zich aangemeld voor de exclusieve interieurbeurs Art of Living in het Autotron in Rosmalen. Hiske: “We zouden er staan met een stand van vijftig vierkante meter. We willen ons graag op een landelijk bekende beurs presenteren, want we hebben steeds meer klanten uit andere gebieden. Uit het Gooi bijvoorbeeld. Maar het evenement werd verplaatst naar oktober en ook dat werd afgelast. Nu gaan we ervan uit dat het Art of Living Event in oktober 2021 zal plaatsvinden. We gaan dan echt uitpakken met iets heel moois!”


Flexibel

Een positiever gevolg van de coronacrisis is dat mensen veel meer met hun huis bezig zijn, constateert Britte: “Nu iedereen veel meer tijd in huis doorbrengt door thuis te werken en door thuis vrienden te ontvangen in plaats van uit te gaan, wordt de woning nog veel belangrijker. Heel fijn is het bijvoorbeeld om een groter kookeiland te hebben, zodat je er met meer mensen aan kunt zitten, of om een grotere zithoek te creëren. Modulaire meubels zijn populair, want daarmee ben je flexibel in de opstelling van bijvoorbeeld een bank. Je kunt dan lekker variëren met je inrichting.”

“Wij vinden het een leuke ontwikkeling dat mensen, nu ze meer thuis zijn, kritischer naar hun interieur kijken. Er lijkt ook meer waardering te zijn voor het ambacht. Voor hoe knap maatwerkkasten gemaakt zijn of hoe ingenieus sommige ontwerpen zijn. Waar het gaat om grote verbouwingen of nieuwe woningen hameren wij er altijd op: kom op tijd! En dan bedoel ik niet bij een afspraak, maar in een vroeg stadium van de bouw. Heb je plannen voor je huis, loop dan eens bij ons naar binnen om de sfeer te proeven. Drink een kopje koffie in een van de stijlkamers en laat het op je inwerken. Want ik zeg het nóg maar eens: hoe eerder wij bij het proces betrokken zijn, hoe mooier het resultaat!”

 

Total4Living

Winkelcentrum Gelderlandplein

Willem van Weldammelaan 11
AMSTERDAM

M 06 49 06 38 49

W www.total4living.nl

I instagam icoon

P voor de deur met parkeerschijf 1,5 uur gratis
amsterdam@total4living.nl

 

Openingstijden

maandag 12.00 – 19.00 uur

dinsdag 9.30 – 19.00 uur

woensdag 9.30 – 19.00 uur

donderdag 9.30 – 19.00 uur

vrijdag 9.30 – 19.00 uur

zaterdag 9.30 – 18.00 uur

zondag 12.00 – 17.00 uur 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *