Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Topsurf Vinkeveen is een skiparadijs

Het weer kan nog zo mooi zijn en de sneeuw nog zo poederig, je wintersportvakantie staat of valt met het materiaal. Met perfect zittende schoenen en een te gekke outfit die alle weersomstandigheden aankan, geniet je optimaal. Bij Topsurf in Vinkeveen zorgen ze ervoor dat je uitrusting helemaal klopt!

Topsurfeigenaren Peter Boxhoorn en Eva Brandsteder zijn zelf fanatieke skiërs en snowboarders. Dat geldt voor hun hele team, in het hoogseizoen wel 12 man. Zonder uitzondering gedreven mensen die weten waar ze over praten, die voortdurend getraind worden en zelf materiaal testen. 

Bij de naam Topsurf en de locatie aan de Vinkeveense Plassen – een kwartiertje van Amsterdam –  denk je niet direct aan een wintersportspecialist. Topsurf werd echter in 1981 opgericht, een tijd waarin je volgens Peter ‘via de surfplanken naar de andere kant van de plas kon lopen’, zo populair was windsurfen toen. Eind jaren tachtig bleek de surfsport tanende en besloot oprichter Ward Elsenburg er ski’s bij te gaan doen. Een schot in de roos. Dat betekent overigens niet dat het surfen helemaal verleden tijd is. Als in mei alle sneeuw gesmolten is, wordt de winkel omgebouwd tot surf- en supparadijs. 

In 1993 kwam Peter aan boord. Een jongen die, zoals hij zelf zegt, als puber meer tijd doorbracht op zijn surfplank dan in de schoolbanken. “Als er één blaadje bewoog door de wind, was ik al weg!” zegt hij. Uiteindelijk nam Peter de zaak over van Ward die, inmiddels 74 jaar, nog steeds komt helpen op drukke dagen. 

Skischoenen volledig gecustomized

Bij Topsurf worden skischoenen volledig gecustomized naar de voeten van de klant. “Skischoenen of snowboardschoenen kunnen je vakantie maken of breken,” vertelt Peter. “Bij skiën staat er veel druk op je schoenen en voeten. Slechtzittende schoenen zijn dan ook een garantie voor pijn, kramp of blaren.”

“Bij een skiverhuur moet alles snel en krijg je een paar skischoenen mee in je lengtemaat. Tschüss, volgende! Bij ons heb je per lengtemaat de keuze uit meerdere breedtematen. Daarbij passen we de schoen volledig aan je voeten aan. Dat kan door middel van verwarming, uitdeuken, materiaal wegfrezen of juist bijplaatsen. Ook al kom je 5 keer terug, of na een paar jaar, het blijft ónze verantwoording dat die schoenen perfect zitten!”

Enorme keuze in skikleding

Minstens zo belangrijk is goede kleding,” vult Eva aan. “Dat begint al bij sokken en thermo-ondergoed. Je wilt het niet koud hebben, maar je ook niet kapot zweten. Goede ski- en snowboardkleding is gemaakt van technisch hoogstaand materiaal dat isoleert en ademt. Wij hebben een ongekend grote keuze in kleding van hoogwaardige materialen. Denk aan Peak Performance, Bogner, Goldbergh, J. Lindeberg, Falke en de superhandschoenen van Hestra. Alle stijlen zijn vertegenwoordigd: van functioneel tot zeer modieus, zodat je ook op het terras de show steelt,” lacht Eva. 

“Gek genoeg besparen mensen vaak op kinderkleding en -accessoires. Maar geloof me, als je kind iedere ochtend zijn koude en natte handschoentjes van de supermarkt aan moet, heb jij ook geen leuke vakantie!”

Kindergroeiplan

Voor de jongste wintersporters heeft Topsurf het Kindergroeiplan. Peter: “Met ons Kindergroeiplan kun je ieder jaar de volledige ski-uitrusting – dus ski’s, snowboard, schoenen, stokken, helm en rugbescherming – inruilen voor een volgende maat, met een afschrijving van 30%. Dat is niet alleen goedkoper dan huren, je bent ook verzekerd van materiaal dat met zorg en aandacht is afgestemd op jouw kind. Heel belangrijk voor de veiligheid en het comfort!”

“Wintersporters gaan gemiddeld 1,5 keer per jaar skiën, inclusief weekendjes en een dagje borstelbaan. Dan is het wel zo handig om eigen spullen te hebben. Je kunt direct de piste op en bent niet een halve dag kwijt in de verhuur. Er zijn zo’n 2.500 gezinnen die het materiaal voor de kinderen op deze manier bij ons regelen.” 

Persoonlijk advies

Eva: “Het is heel lastig om zelf te bepalen wat voor jou het beste materiaal is. Dat vraagt echt om veel kennis. Je kunt allerlei tests lezen, maar die zijn gebaseerd op commercie. Wij vinden een goed en persoonlijk advies het allerbelangrijkste.”

“Oudere mensen vragen zich weleens af of het nog de moeite waard is om nieuwe ski’s te kopen. Maar na een jaar of 8 gaat het leven uit je ski’s. De kunststof hardt uit en er staat geen spanning meer op. De ski’s worden stugger en moeilijker hanteerbaar. Je maakt het jezelf dan onnodig zwaar. Zonde, niet doen! Van je vakantie moet je genieten! En dat is dus precies waar wij voortdurend mee bezig zijn: met volle passie iemands vakantie zo leuk mogelijk maken!” 

 

Topsurf Vinkeveen
Vinkenkade 31
Vinkenveen
T 0294 – 291 812
W www.topsurf.nl tevens webshop
P grote gratis parkeerplaats 

Openingstijden:

Ma 12.00-18.00

Di-Wo 10:00-18:00

Do 10:00-21:00

Vr 10:00-18:00

Za 10:00-17:00

Zo. 12:00-17:00  

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *