Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Amstelveen heeft een nieuwe burgemeester

Met Tjapko Poppens, voorheen burgemeester van Wijk bij Duurstede, heeft Amstelveen een  nieuwe burgemeester gekregen.

Bij zijn installatie, dinsdagmorgen 28 mei, werd hij toegesproken door Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland. Maar de ambtsketen werd hem omgehangen door locoburgemeester Herbert Raat die hoopt dat Poppens en zijn zich familie zich snel in Amstelveen zullen thuis voelen. Poppens volgt Bas Eenhoorn als burgemeester op.

Pieter Heiliegers, burgemeester van Uithoorn, die namens de regio sprak, noemde Poppens een ervaren bestuurder en verbinder.  Hans Bulsing, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, overhandigde hem de voorzittershamer.

De kersverse burgemeester liet weten dat hij veel zin heeft in zijn nieuwe baan. Hij zal zo snel mogelijk met zijn vrouw en drie kinderen naar Amstelveen verhuizen. Hij beloofde ‘zichtbaar en aanspreekbaar’ te zullen zijn. Ook hoopt hij snel met de stad en haar inwoners kennis te kunnen maken.

Voor de nieuwe burgemeester is Amstelveen geen vreemd gebied. Hij heeft namelijk op het hoofdkantoor van de KLM gewerkt.  Poppens zei te trappelen om aan de slag te gaan in een van de groenste gemeenten van Nederland, met ruim 15 parken, veel kunst en cultuur, heel veel sportverenigingen, ‘een fantastisch winkelaanbod’ en prachtige evenementen.

Dat Amstelveen ook dit jaar weer op de derde plaats staat als de meest aantrekkelijke gemeente in de Atlas van gemeenten, ná Amsterdam en Utrecht, deed hem uiteraard veel deugd.

 

Beeld: Gemeente Amstelveen

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *