Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Tilly’s Nailstudio: alles voor mooie kunstnagels

Zeg je nagels, dan zeg je Tilly’s! Mooie, natuurlijk ogende nagels, dat is al zo’n 30 jaar de passie van Tilly Westerveld en haar dochter Carmen van Duijvenbode van Tilly’s Nailstudio.

Als 14-jarige nagelbijtende puber zag Carmen (48) voor het eerst kunstnagels. Ze liet ze aanbrengen, ging zich erin verdiepen, hield er op school een spreekbeurt over die een legendarische 9,5 opleverde en ondertussen besmette ze haar moeder Tilly (68) ook met het kunstnagelvirus. Zo’n 30 jaar later werken Carmen en Tilly met onverminderd enthousiasme samen in hun twee nagelstudio’s en hun groothandel.

“Je intiemste lichaamsdeel zijn je handen”, zegt Tilly stellig. “Je handen maken contact en geven prikkels door. Wij zitten dicht bij onze klanten en houden één tot anderhalf uur hun handen vast. Dat creëert een vertrouwelijke sfeer waardoor mensen vaak veel vertellen, ook persoonlijke dingen. Wij zijn oprecht geïnteresseerd en dat voelt men. Er wordt in de studio’s ook enorm veel gelachen, vaak met alle stylistes en klanten tegelijk. Dan is het één hilarische bende! Het feit dat iedereen zich bij ons op zijn gemak voelt – van schoonmaakster tot topmanager- maakt dat onze klanten blijven terugkomen, ook BN’ers als Patty Brard en Neelie Kroes.”

Pindarotsjes

Naast de gezelligheid, komen de klanten in de eerste plaats voor de kwaliteit die Tilly’s biedt. Acrylnagels worden er, na het eventueel aanbrengen van een nagelverlengende tip, als het ware gebeeldhouwd met de zogenaamde one ball methode. Carmen: “De one ball techniek voorkomt dat je pindarotsjes krijgt. Met pindarotsjes bedoelen wij nagels met een dikke bult, als er uitgroei is aan de basis. Heel lelijk, helaas zie je het vaak. Bij Tilly’s maken we natuurlijk ogende nagels. Sterke nagels, die zeker 3 weken mooi blijven. Dan moeten ze bijgewerkt worden.”

“Mannen komen hier trouwens ook, en niet alleen voor een manicure. Bij nagelbijtende mannen brengen we een mooie, korte acrylnagel aan. Daar is niks verwijfds aan. Een zakenman in een goed pak met afgekloven nagels, dat kan toch niet?”

150 tinten Tilly’s

Nadat Carmen 5 jaar in Amerika, het mekka van de kunstnagels, had gewoond en gewerkt, kon ze bij terugkomst in Nederland niet de kwaliteit vinden die ze daar gewend was. Daarom besloten Tilly en Carmen om naast de nagelstudio’s een groothandel te starten in benodigdheden voor nagelstylistes. Bovendien kwamen ze met een eigen merk nagellak: Tilly’s. Er zitten tegenwoordig maar liefst 150 tinten Tilly’s en 90 kleuren gellak in het assortiment.

Tilly: “Gellak is een gel die door een professional moet worden aangebracht. Na het uitharden onder een speciale lamp is de lak droog en keihard. Gelnagels blijven 2 tot 3 weken mooi en behouden hun glans. In de zomer ook ideaal op de tenen!”

Opleidingen

Voor een opleiding tot allround nagelstylist kun je ook bij Tilly’s terecht. Eén van de huidige cursisten, Tonneke (56), was genoodzaakt het roer om te gooien toen haar carrière bij een bank na 33 jaar stopte. “Nu doe ik eindelijk iets wat ik écht leuk vind”, zegt ze enthousiast, “werken met mijn handen, aan handen! We worden hier opgeleid door the best of the best en Tilly en Carmen zijn lieve, warme mensen, bij wie je áltijd terecht kunt met vragen. Ik kijk altijd enorm uit naar de lesdagen!”

Carmen: “Na het examen is het een kwestie van veel vlieguren maken. Je moet namelijk pas met je zaak beginnen als je het vak écht in de vingers hebt, als je de kwaliteit kunt leveren die maakt dat je je klanten 25, 30 jaar aan je bindt, zoals bij ons het geval is. Veel van onze cursisten komen later nog regelmatig langs voor advies, of om even koffie te drinken, dan missen ze de gezelligheid. Dat is typisch Tilly’s: prachtige nagels maken is één ding, maar de band met mensen is voor ons mínstens zo belangrijk!

 

Tilly’s Nailstudio en Groothandel

 

Rondweg 1

Mijdrecht

T 0297-526529

 

Beethovenstraat 83

Amsterdam

T 020-6648424

 

W www.tillysnailstudio.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *