Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Even je gedachten helemaal stil zetten

Begin juni opende The Yoga Club op de locatie van Optisport Health Club De Ronde Venen in Mijdrecht. Een professionele yogastudio, waar je verschillende yoga- en body & mindlessen kunt volgen. Van een les voor absolute beginners tot het uitdagende Hot Yoga!

In de zaal klinkt een prettig kabbelend muziekje. Yogadocent Marle de Leede doet rustig een pose voor en legt uit wanneer er in- en uitgeademd moet worden. Even later corrigeert ze met aandacht iemands houding en duwt ze een ander heel subtiel nog iets verder in de stretch. De ramen in de achterwand van de zaal geven uitzicht op niets anders dan groene weilanden en Hollandse wolkenluchten. Alleen al hiervan zou je helemaal zen worden.

Stilzetten van de gedachtestroom

Van yoga wordt vaak gedacht dat het zweverig is of dat je je in allerlei onmogelijke bochten moet wringen om heel lenig te worden. Yoga Club coördinator en yogadocent Michelle Kofman – rank en gracieus, precies zoals je van een yogalerares verwacht – legt uit dat het doel van yoga iets heel anders is.

“Lenigheid is absoluut niet het doel, maar soepeler en sterker worden kan wél een mooie bijkomstigheid zijn van yoga. Het gaat om het naar binnen keren van je aandacht, het stilzetten van je gedachtestroom en het focussen op een punt. Ontspanning volgt dan vaak vanzelf. Bij yoga ben je zo geconcentreerd bezig met het controleren van de bewegingen en je ademhaling, dat er geen ruimte is voor de dagelijkse beslommeringen als werk, de boodschappen en je to do list. Oorspronkelijk was yoga bedoeld als voorbereiding voor een diepe meditatie, waarbij je lang stil moet kunnen zitten. Nu helpt het veel mensen om een rustpunt te hebben in deze drukke maatschappij.”

Er staan verschillende vormen van yoga en body & mindlessen op het programma van The Yoga Club, zoals Yin Yoga, Vinyasa Flow Yoga, Power Yoga, Tai Chi, Pilates, Qigong en Hot Yoga. De diverse lessen verschillen in intensiteit en dynamiek en daarom is er voor iedereen een passende les te vinden. Voor mannen en vrouwen, voor jong en oud, voor dik en dun, voor echte sporters en voor mensen die niet of nauwelijks sportief zijn.

Hot Yoga

Bij Hot Yoga (Bikram stijl), wordt de zaal verwarmd tot maximaal 40°C. Zou je normaal gesproken bij deze temperatuur angstvallig in de buurt van de airco blijven, bij Hot Yoga neem je anderhalf uur lang een vaste volgorde van 26 asana’s (poses) aan en eindig je met een savasana, een ontspannende houding waarbij je ligt. Hot Yoga vergt een gewenningsperiode, maar is dan zeer heilzaam en ontspannend. De warmte in de zaal maken de spieren makkelijk soepel, de bloedsomloop wordt gestimuleerd, het voorkomt blessures en bevordert een snelle genezing van eventueel bestaande blessures. Bovendien wordt door het hevige transpireren de afvoer van afvalstoffen sterk bevorderd. Hot Yoga is een leuke en tegelijkertijd uitdagende vorm van bewegen, die ook geschikt is voor beginners.

Gratis proefweek

Michelle: “We willen iedereen in de gelegenheid stellen om kennis te maken met onze lessen en om uit te proberen welke vorm het beste bij iemand past. Daarom hebben we een gratis proefweek, die op ieder moment kan worden aangevraagd. Voor yoga hoef je niet jong, slank en lenig te zijn. Het is geen wedstrijd, je komt voor jezelf! Yoga kan je wel uitdagen en kan ook voor geoefende sporters zeer intensief zijn. Het is fijn als je merkt dat je vorderingen maakt; dat je beter ademt, flexibeler wordt, dat je beter in balans bent en beter met stress kunt omgaan. Yoga is goed voor iedereen!”

 

The Yoga Club, locatie: Optisport Health Club De Ronde Venen/Veenweidebad

Ontspanningsweg 1

3641 SV Mijdrecht

T 0297-256589

W www.theyogaclub.nl

F The-Yoga-Club-Mijdrecht

Gratis Parkeergelegenheid!

The Yoga Club

One Comment

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *