Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Theaters in coronatijd

De theaters en concertzalen in de region Amstelveen zijn weer open of ze beginnen binnenkort aan een nieuw seizoen. Veiligheid staat voorop.

Muziekcentrum P60 heeft een aantal shows naar volgend jaar verplaatst, maar organiseert ook concerten die coronaproof zijn. Jazzsaxofonist Hans Dulfer treedt bijvoorbeeld 4 september twee keer op, om 19.45 en om 22.00 uur. Bij beide shows is plek voor zestig bezoekers, die op anderhalve meter van elkaar zitten.

Bij binnenkomst kunnen de bezoekers hun handen desinfecteren en wordt een gezondheidcheck gedaan. Drankjes kun je via Whatsapp bestellen en die worden tijdens de show aan tafel geserveerd. De zaalventilatie blaast 100% buitenlucht naar binnen. Zie hier voor meer informatie.

Schouwburg

Schouwburg Amstelveen heeft door de coronacrisis flink wat voorstellingen moeten annuleren, maar er zijn ook aardig wat voorstellingen verplaatst. Hier is daarvan een overzicht te vinden.
De schouwburg heeft een aantal maatregelen genomen, die de theaterbezoekers in staat moeten stellen veilig een voorstelling bij te wonen. Zo wordt er continue verse buitenlucht naar binnen geblazen en maakt het theater geen gebruik van recirculatie.

In de foyers worden de looproutes gescheiden, zodat iedereen voldoende afstand kan bewaren. Bij de toiletten staan stoplichten en overal staan dispensers waar je je handen kunt reinigen. In de zalen blijven overal twee stoelen vrij tussen de bezoekers en wordt er om en om een rij leeggehouden.

Dat betekent dat de maximale bezetting van de Grote Zaal 180 is, in de Kleine Zaal worden voorlopig niet meer dan 70 bezoekers toegelaten en in de Filmzaal kunnen 30 bezoekers de voorstelling bijwonen. Alle informatie over het nieuwe seizoen is hier te vinden.

Griffioen

Ook Cultuurcentrum Griffioen gaat binnenkort weer aan een nieuw seizoen beginnen. En ook hier worden veiligheidsmaatregelen genomen. Je mag alleen naar binnen als je klachtenvrij bent en er zijn in het gebouw looproutes aangegeven, zodat het publiek voldoende afstand kan houden. De garderobe is gesloten, maar de toiletten zijn open, behalve tijdens de voorstelling, tenzij je hoge nood hebt. Maar of je daarna de zaal weer in mag, is nog maar de vraag. Je mag in Griffioen zelf je zitplaats uitkiezen, ‘tenzij de theatermedewerkers andere aanwijzingen geven,’ zo meldt de website. En oh ja, de ventilatiesystemen in het theater zijn onlangs vernieuwd en voldoen aan de eisen. Meer informatie is hier te vinden.

 

Bij de foto: Hans Dulfer
Foto:  Mark Groeneveld

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *