Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Vernieuwd Tassenmuseum doet nu een beroep op àl je zintuigen

Na drie maanden renoveren is het dan zover. Woensdagavond 25 april wordt de vernieuwde derde verdieping van Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam weer voor publiek geopend.

De derde verdieping toont de oudste tassen uit de collectie, die van de 16e tot en met de 19e eeuw. In de nieuwe presentatie waant de bezoekers zich in een wonderbaarlijke schatkamer. Naast schitterende tassen uit de 16e tot en met 19e eeuw, staan de verborgen verhalen, de geschiedenis van de tas (van gebruiksvoorwerp tot fashion-icon) en het vakmanschap centraal.

De derde verdieping is in een nieuw en ‘interactief’ jasje gestoken. Om meer te leren over het vakmanschap en de materialen, moet je een tas namelijk kunnen voelen en ruiken, zo vindt het museum. Ook moet je kunnen inzoomen op bijzondere details en de binnenkant kunnen bekijken. In de nieuwe presentatie is dit allemaal mogelijk. Na de nodige inspiratie te hebben opgedaan, kunnen creatieve bezoekers zelf een iconic bag ontwerpen.

Toonaangevend

Tijdens de opening van de nieuwe verdieping kunnen bezoekers tevens zien hoe toonaangevende ontwerpers van over de hele wereld zich hebben laten inspireren door de fraaie collectie van Tassenmuseum Hendrikje.

Het museum, dat in 2007 verhuisde van Amstelveen naar een monumentaal pand aan de Herengracht, is dinsdagavond 24 april 2018 extra lang geopend, van 19 tot 24 uur. De entree is gratis.

 

Voor meer info: www.tassenmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *