Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Japanse kunstenaar Tamura mixt manga met westerse schilderkunst

Liefhebbers van de Japanse popcultuur kunnen hun hart ophalen aan het werk van de Japanse kunstenaar Yoshiyasu Tamura, dat momenteel wordt getoond in de Kyas Art Salon.

Yoshiyasu Tamura is een bekende striptekenaar en een gevierd kunstenaar, van wie al eerder in Mexico-City, Basel, Taipei, Los Angeles, New York en Florence werk was te zien. Ook werkte hij samen met modeontwerper Alexander McQueen.

Reden genoeg voor Kyas Art Salon, een exclusieve privé salon in hartje Amsterdam, om zijn nieuwste werk te laten zien.

Tamura  maakt veelvuldig en expressief gebruik van kleur, pigment en techniek. Zijn stijl laat zich het beste omschrijven als een mix tussen traditionele Japanse tekenkunst, manga en Westerse schilderkunst.

Manga-ogen

Vrouwen spelen een hoofdrol in zijn werk, met uiterlijke kenmerken – zoals de grote ogen – die overduidelijk uit de manga-cultuur afkomstig zijn. Daarnaast laat Tamura zich graag inspireren door Westerse Renaissance-kunst waar vrouwbeelden – net als in moderne manga – goddelijke kenmerken werden toegedicht.

Ook andere stijlkenmerken van de renaissancekunst, zoals het gebruik van bladgoud en schildertechnieken die diepte creëren, zijn duidelijk in zijn werk terug te vinden. Zelf zegt Tamura er dit over: ‘Toen in 15 jaar oud was bezocht ik voor het eerst het buitenland. Vooral in Italië werd ik gegrepen door de schoonheid van religieuze schilderijen. Uiteindelijk legde dat de basis voor mijn huidige werk.’

Kyas Art Salon

Tamura’s nieuwste werk is momenteel te zien in Kyas Art Salon, Keizersgracht 221, Amsterdam. De privé kunstsalon, die alleen op afspraak is te bezoeken, wordt gerund door de Japanse kunstenares Kaoru Yamamoto, die zelf in het Stedelijk en het Van Gogh heeft geëxposeerd.

Tel. 020 622 06 50

Mail: artsalon@kyas.com.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *