Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

TwistT: verrassende combi’s met een oosters tintje

Tagliatelle met rode curry en fruits de mer, hamburger met Thaise kruiden, spare ribs met oosterse dip. Bij het nieuwe restaurant TwisT kun je terecht voor verrassende combinaties, maar ook voor authentieke Indiase en Thaise gerechten.

Een ochtendzonnetje schittert in de Amstel. Op het terras van TwisT genieten de eerste gasten van een versgeperste jus d’orange en een bakje koffie. Binnen in de serre vertelt gastheer Happy een klant over de fantastische opening van zijn restaurant een paar weken eerder. Happy runt samen met zijn zus Manu Bhatia het nieuwe restaurant. “We doen het met de hele familie, maar mijn broer en ik regelen de dagelijkse gang van zaken in Ouderkerk,” vertelt Manu.

Aziatisch restaurant

TwisT op de kaart zetten is hun eerste prioriteit. “Mensen moeten ons leren kennen.” Het nieuwe restaurant is niet zomaar in een straatje terecht gekomen. Met gelegenheden als ’t Deurtje, Klein Paardenburg, ‘t Jagershuis en Loetje zou je de Amstelzijde gerust de culinaire boulevard van Amstelland kunnen noemen. TwisT moet daarin nog zijn plek veroveren.
“In Ouderkerk komen mensen vaak speciaal voor een bepaald restaurant. Je hebt weinig toevallige passanten. Wij moeten er voor zorgen dat mensen bewust een avondje voor TwisT kiezen. Dat heeft natuurlijk tijd nodig, maar ik denk dat wij een mooie aanvulling zijn op het culinaire aanbod dat hier al is. Een Aziatisch restaurant was er nog niet,” zegt Manu.
TwisT is bovendien niet zomaar een Aziatisch restaurant. Manu: “Wij bereiden authentieke Indiaase en Thaise gerechten; een huisgemaakte curry of een mooie, klassieke chicken tikka massala. Daarnaast vinden we het leuk om te experimenteren met smaken. We hebben spannende combinaties op de kaart staan. Zoals tagliatelle met rode curry en fruits de mer of een hamburger met Thaise kruiden.”

Mahanakorn

Experimenteren en nieuwe gerechten uitproberen, kan natuurlijk alleen maar als je de basis helemaal beheerst. “Wij hebben jarenlang ervaring met de Indiase en Thaise keuken. Onze familie heeft al 30 jaar een Indiaas restaurant en 25 jaar een Thais restaurant. Wij zijn opgegroeid met oosterse smaken”, vertelt Manu.

In de jaren ’70 kwamen de ouders van Manu en Harjoot vanuit India naar Nederland. In 1985 openden zij hun eerste, Indiase restaurant aan de Oude Gracht in Utrecht, India Port. “Dat liep heel goed en toen na een paar jaar het Franse restaurant ernaast te koop stond, heeft mijn vader dat overgenomen. Hij heeft even geprobeerd om het Franse restaurant voort te zetten, maar de Franse keuken was niet zijn ding. ‘Utrecht is wel klaar voor een Thais restaurant’, riep hij toen. Mahanakorn was een van de eerste Thaise restaurants in Nederland.”

Singh

Vader Singh en zoon Happy zijn regelmatig naar India en Thailand geweest om culinair onderzoek te doen. Nieuwe smaken ontdekken, andere bereidingswijzen leren kennen.
“Wij vinden het belangrijk om te blijven ontwikkelen. Mijn vader gaf altijd leiding aan de keuken, nu doet mijn broer dat. Hij kookt niet zelf, maar kan het wel. Hij denkt mee over het menu en als er iemand ziek is, tovert hij zonder problemen een heerlijk gerecht op tafel.”
Bootjes met recreanten varen over de Amstel. Straks rond lunchtijd zullen de eerste klanten aanmeren voor een broodje met een Aziatische twist. “Vroeger toen wij wel eens over de Amstel voeren met de familie, zei mijn vader altijd ‘als we hier toch een restaurant konden hebben’, dus toen hier een locatie vrij kwam, zijn we ervoor gegaan.”

Indiase gerechten

Manu en Happy hebben allerlei plannen voor hun restaurant. Op Facebook leggen ze ideetjes voor aan hun volgers. ‘We willen een Indiase avond organiseren, vinden jullie dat wat?’ 150 likes heeft het plan inmiddels. “Mooie Indiase gerechten, Indiase muziek, dansen,” schetst Manu enthousiast. Restaurant TwisT moet vooral een gezellige plek zijn, waar gasten een fijne avond of middag hebben met goed eten en aardige bediening. “Prettig en ongedwongen. Kinderen kunnen gewoon mee. We serveren ook pannenkoeken,” lacht Manu. “Gewoon lekker en gezellig.”

‪Amstelzijde 53‬
‪1184 TZ Amstelveen‬
T 020 337 4427
‪W www.restaurant-twist.nl
WS-NB-Twist1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *