Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

’t Schaep met de 5 Pooten als musical in het DeLaMar Theater

Van 3 april tot en met 16 juni speelt de musical ’t Schaep met de 5 Pooten in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Raoul Heertje schreef het script, Jeroen van Koningsbrugge speelt Kootje en Eva van der Gucht kruipt in de rol van zijn buurvrouw Doortje.

Wat is er nou Nederlandser en Amsterdamser dan ‘t Schaep met de 5 Pooten? Miljoenen mensen leefden zowel in 1969 als in de remake van 2006 mee met de sores van Doortje, Kootje, Lukas, Lena, Riek, Arie en Opoe. Zowel de oorspronkelijke televisieserie van Eli Asser als de succesvolle series van de afgelopen jaren smaakten duidelijk naar meer. De musical, die tweeënhalve maand te zien is in het DeLaMar Theater in Amsterdam, laat je genieten van tijdloze karakters met het hart op de tong en het venijn op de lever.

’t Schaep met de 5 Pooten blijft nieuwe generaties boeien en fascineren, dankzij de onvervalste Amsterdamse gein en de geniale melodieën van Harry Bannink. De serie leverde onvergetelijke nummers op als ‘We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, niewaar?’, ‘Het zal je kind maar wezen’, ‘Als je mekaar niet meer vertrouwen kan’ en ‘Vissen’.

Hilarisch

Je kunt nog één keer terug naar het café met zijn ontroerende, venijnige, hartveroverende, hilarische stamgasten. Nog één keertje leef je mee met de lotgevallen van kroegbaas Kootje de Beer, zijn maat Lukas, buurvrouw Doortje en de vaste klanten Lena, Arie, Riek en Opoe Withof. Dit alles in een nieuw, fris verhaal van Raoul Heertje.

 Weer wordt er te veel gedronken en geroddeld, maar nooit te veel gelachen. Oude vetes worden bijgelegd, nieuwe vetes zien het licht. Ze hebben al eeuwenlang mot, maar kunnen nog steeds niet zonder elkaar. Want, we benne op de wereld om elkaar te helpen, niewaar?

 

’t Schaep met de 5 Pooten is van 3 april tot en met 16 juni te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Tot en met 13 april zijn er try-outs, de première is op 14 april. Kaarten zijn vanaf € 17,60 verkrijgbaar bij www.tschaepdemusical.nl of bij de kassa van het DeLaMar Theater, www.delamar.nl

 

Beeld Mark Engelen

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *