Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

’t Hert in Amstelveen is er nog steeds!

Twee jaar terug was er in het Oude Dorp van Amstelveen weinig te beleven op het horecavlak. Een fraai museum, leuke winkels, maar iets drinken kon je er niet. Dat veranderde met de komst Bar-Brasserie ’t Hert, waar je terecht kunt voor lunch, diner of gewoon een borrel.

Eigenaar Frans Muijderman is nog steeds blij de stap te hebben gezet. “Ik heb altijd gezegd dat het een mooi pand is en het me leuk leek er iets van te maken. Natuurlijk was het een risico, maar wat goed is, daar komen mensen wel op af.” Dat mooie pand aan de Dorpsstraat 64 kun je gerust monumentaal noemen en is de plek waar ooit het voormalige café Het Dorstige Hert gevestigd was. Dat Muijderman het goed gezien had, bleek wel uit de volle agenda. “Zelfs in moeilijke maanden als maart en juli zaten we vorig jaar vol.”

Nu, twee jaar na de opening, wil Muijderman nog eens onderstrepen waar ‘t Hert precies voor staat. “We werken iedere dag met verse, pure producten. Of het nu gaat om mayonaise, ijs of sauzen: van voorgerecht tot dessert, mooie producten worden ervoor gebruikt.” Vis en vlees wordt uitgezocht op kwaliteit en duurzaamheid. Zo wordt vlees betrokken van Nice-to-meat leveranciers; boter komt speciaal uit Frankrijk. “Het geeft aan dat weer serieus mee bezig zijn.”

De keuken, onder leiding van chefkok Rogier Nieuwenhuis, is vooral Mediterraan met invloeden uit Spanje, Italië en Frankrijk. “Streekproducten wecken we zelf. Groenten in het zuur of paddenstoelen in de kruiden, heerlijk voor bij een salade. Het geeft aan hoe puur het eten in ’t Hert is. Het is misschien geen haute cuisine, maar wel een verfijnde keuken. Wat kwaliteit betreft doen we niet onder voor de dure restaurants, maar de verhouding prijs-kwaliteit ligt in ’t Hert flink lager. Voor een viergangen menu ben je inclusief wijn veertig, vijftig euro kwijt.”

Op de kaart prijken Gazpacho met makreel en gamba; Steak tartare met bleekselderij, gepocheerde eierdooier en Parmezaanchip; en Burrata (een romige, haast vloeibare mozzarella) met geroosterde aubergines, salade van courgette en balsamico. En wat te denken van Salade Tiroler Speck met groen asperges, groene appel en mierikswortel. “Creativiteit is belangrijk. We willen elke twee maanden andere gerechten op de kaart, zodat je steeds weer iets nieuws aantreft.”

Wat wijnen betreft put ’t Hert uit een breed arsenaal, uit de Oude en Nieuwe Wereld. “We hebben wel een Pomerol, omdat bepaalde gasten daarnaar vragen. Maar verder is het vooral wijn uit de Nieuwe Wereld. En Zuid-Afrika niet te vergeten, de Doolhof moet je echt een keer proberen; een geweldige wijn voor maar 28 euro die zich kan meten met een Pomerol en een Barolo.”

In de twee jaar dat ’t Hert nu bestaat, is het Oude Dorp van Amstelveen op het horecavlak verder verrijkt met La Gare en The Winekitchen. “Dat is alleen maar goed. Het versterkt elkaar,” vindt Muijderman. “Wij hebben een uitgebreide lunchkaart met Croque monsieur en madame, maar ook heerlijke broodjes. Maar het accent ligt toch wel op het diner. We hebben gasten tussen de 35 en 60 jaar die uit de regio afkomstig zijn, dus Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Amsterdam, Ouderkerk en daar komt ook onze nieuwe bedrijfsleider vandaan, Robert Franchimont.”

Aan het interieur is sinds de opening niets veranderd – waarom ook? Een houten vloer, fraai uitgelichte natuurstenen wandstroken, een lange bar waar je ook aan kunt eten, een enorme moderne kroonluchter, donker meubilair met veel zilverkleurige kussens, gezellige tafeltjes bij het raam, een lange bank en natuurlijk één onvermijdelijk gewei aan de muur. Het interieur oogt hip, intiem en uitnodigend. “De service is heel informeel, maar we hebben wel degelijk aandacht voor de gasten. We hadden gister een opa van tachtig in ’t Hert en die vond de bediening zo attent. Dat vind ik mooi, gasten moeten zich ook thuis voelen.”

Bar-Brasserie ’t Hert

Dorpsstraat 64

1182 JE Amstelveen

T 020 3457246

W www.brasseriethert.nl

Aparte rokersruimte en private dining room voor 8 personen.

Ook voor groepen en partijen, lunches en diners op maat tot 40 personen en walking dinners voor maximaal 60 personen.

 

Openingstijden:

maandag gesloten

dinsdag, woensdag, donderdag 11.00 – 01.00 uur

vrijdag 11.00 – 02.00 uur

zaterdag 18.00 – 02.00 uur

zondag 15.00 – 01.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *