Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Studio Ongewoon: ontwerpen met een knipoog

Wat krijg je als je een succesvolle interieurstyliste en een gerenommeerde meubelontwerper bij elkaar zet? Studio Ongewoon! Een eigenzinnige interieurzaak, waar je alle kanten mee op kunt op het gebied van wonen: Studio Ongewoon is een plek voor advies, ontwerp en verkoop.

Interieurontwerpster en styliste Mariska Wijtmans van ‘Home Details’ en interieur- en meubelontwerper Roel Smit van ‘De Ontwerpplaats’ hadden met hun eigen zaak hun sporen al ruimschoots verdiend, toen ze besloten hun krachten te bundelen. Na een aantal gezamenlijke projecten, waaronder de herinrichting van de entree/showroom van de Amerikaanse softwareleverancier Novell in Utrecht, besloten ze medio 2009 Studio Ongewoon op te richten.

Het pand aan Bozenhoven in Mijdrecht waar ze hun oog op hadden laten vallen, stond al 6 jaar leeg en was een enorme chaos. Zou een normaal mens bij het zien van deze puinhoop gillend wegrennen, Mariska en Roel zagen de potentie ervan, stroopten hun mouwen op en gingen aan de slag.

Eind maart 2010 is Studio Ongewoon feestelijk geopend. Een verrassend grote winkel met een moderne, bijna stadse uitstraling. Zelfs de overburen kwamen met bloemen, omdat ze zo blij waren dat ze weer een mooi uitzicht hadden.

Driedubbel

De zaak heeft een driedubbele functie: de studio is een plek voor advies, ontwerp en verkoop. “De winkel maakt ons bedrijf laagdrempelig. Je loopt hier makkelijk even naar binnen om te kijken of om iets te kopen en ondertussen maak je kennis met ons”, zegt Roel.

“Als je advies wilt over je interieur of je bent op zoek naar een ontwerper, dan is het heel belangrijk dat er een zekere klik is. Eigenlijk is de showroom ondersteunend voor ons eigenlijke werk: het ontwerpen van interieurs en meubels, het adviseren en stylen. Je kunt bij ons terecht voor een eenvoudig advies, maar ook voor een ingrijpende verbouwing. Alles, van het ontwerp tot het allerlaatste detail, kan door ons verzorgd worden. Bouwbegeleiding, met ons als centraal aanspreekpunt, hoort daar ook bij.”

Mariska vult aan: “Het prettige van deze samenwerking is dat we bij elkaar een klankbord hebben en elkaar aanvullen. Bij een groot project maken we samen de indeling, de basis. Mijn expertise ligt meer bij het grote geheel, de sfeer, de kleuren, de verlichting en het invullen van de functies van een ruimte. Die presenteer ik in de vorm van mood boards en stalen. Roel is degene die de meubels en het maatwerk ontwerpt. Hij maakt daarvan computeranimaties zodat je echt kunt zien hoe het wordt.”

Onalledaagse ontwerpen

In de winkel zijn veel bijzondere dingen te zien. Er is bewust gekozen voor onalledaagse ontwerpen van designmerken, zoals het Italiaanse Varaschin, het Deense merk HAY en het Belgische Sur & Plus. Accessoires zijn er onder andere van Pol’s Potten, Growing Veip en Claudi. Daarnaast hangt en staat er in de winkel kunst. Een wisselende collectie die iedere twee maanden door een andere kunstenaar uit de regio wordt verzorgd.

Studio OngewoonRoel en Mariska hebben onmiskenbaar een voorliefde voor een vormgeving die net even anders is, voor ontwerpen met een knipoog. Dat betekent overigens niet dat zij hun stempel drukken op de ontwerpen voor hun opdrachtgevers. “Daarbij is het juist de kunst dat je je verplaatst in de klant”, zegt Mariska, “dat je meedenkt en samen tot het beste resultaat komt”.

Ondanks de bedrijfsnaam Studio Ongewoon, wil Roel er de nadruk op leggen dat klanten met een heel ‘gewoon’ budget er ook naar binnen kunnen stappen: “Het is een misverstand te denken dat maatwerk altijd heel duur zou moeten zijn. Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend een kijkje bij ons te komen nemen en mensen mogen gerust hun bouwtekeningen en foto’s meenemen!”

Studio Ongewoon
Bozenhoven 63
3641 AC  Mijdrecht
M 06 50 48 48 94 (Mariska Wijtmans)
M 06 41 40 08 67 (Roel Smit)

W www.studio-ongewoon.nl
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur en op afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *