Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Stoelenkunstwerk Gubbels in trek

750 Amstelveners vindt het stoelenkunstwerk van Klaas Gubbels het leukste dat op de beeldenroute ArtZuid Annex Amstelveen was te zien.

Het winnende beeld krijgt  volgend jaar een plekje aan de Burgemeester Wiegelweg in Westwijk, omdat deze wijk de minste kunst per inwoner heeft. Daarnaast heeft de gemeente meerdere verzoeken van inwoners ontvangen om de toegangsweg van de wijk van kunst te voorzien.

Herbert Raad, wethouder kunst en cultuur in Amstelveen, is blij dat zoveel Amstelveners gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om mee te denken over welke kunst in de buitenruimte komt te staan. “Zo komen zowel kinderen als volwassenen op een ongedwongen manier in aanraking met kunst en cultuur.” Als het aan de gemeente ligt krijgt elke Amstelveense wijk zijn eigen kunstwerken.

Het winnende kunstwerk is onlangs aangekocht door de gemeente. Klaas Gubbels geniet bekendheid om zijn grote roestbruine koffiekannen, die al op verschillende plekken in Amstelveen hebben gestaan. De gemeente had al een kunstwerk van hem en nu zijn het er twee.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *