Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Stijl7tien verkoopt alleen wat ze zelf echt leuk vinden

Lifestyle-winkel ‘Stijl7tien, wonen en genieten’ in Abcoude biedt niet alleen een keur aan meubelen en woonaccessoires, van klein tot groot, in een steeds wisselend assortiment. Ook voor interieuradvies, tassen of sieraden kun je er prima terecht.Een wens die Marga Heising uit Baambrugge al jaren koesterde, is in juni 2011 met de opening van ‘Stijl7tien’ in vervulling gegaan: van haar hobby haar werk maken. Voor de verwezenlijking van die droom vond ze in haar plaatsgenote Denise van den Boogaard de perfecte partner.

Marga: “Denise heeft twaalf en een half jaar lang een bloemenzaak gehad in Abcoude, Denise Bloemiste. Ze maakte totaal andere boeketten dan je bij andere bloemisten ziet, erg mooi! Haar grote creativiteit sprak me aan en op een goed moment heb ik haar verteld over mijn eigen plannen.”

Denise: “Marga geeft al jaren interieuradvies, ze heeft er echt oog voor. Nadat ze me had toevertrouwd dat ze dat werk wilde uitbreiden buiten haar vrienden- en familiekring, het liefst een lifestyle-winkel wilde beginnen, dit pand te koop kwam én ikzelf ook aan een nieuwe uitdaging toe was, waren we het al snel eens. We hebben ieder weliswaar een heel andere smaak, maar we vullen elkaar goed aan. En één eigenschap hebben we in ieder geval wel gemeen: we zijn allebei nogal eigenwijs. Dat zie je ook bij ons in de winkel: we willen niet té commercieel zijn, we verkopen alleen maar dingen die we zelf echt leuk vinden. Twijfelt een van ons aan een artikel, dan komt het er niet in.”

Marga: ‘’Alles wat hier in de winkel staat, is in principe te koop. Of het nu een kast, een lamp, schalen, kaarsen of servetjes zijn. Dat zorgt ervoor dat we veel variatie in onze collectie kunnen houden. En dat is fijn. Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onszelf. We verkopen het liefst spullen die stoer en kleurig zijn, producten waar een verhaal achter zit. En we halen die spullen echt overal vandaan, we rijden er zo nodig het hele land voor af! Ook hebben we veel goede contacten opgedaan op de jaarlijkse beurs Maison & Objet in Parijs, waar je werkelijk alles op het gebied van lifestyle kunt vinden. Erg inspirerend!”

Denise: “We verkopen ook artikelen uit de eigen regio. Zoals op dit moment prachtige, kleurige sjaals van wol en zijde en een collectie sieraden, gemaakt door twee vrouwen die in Abcoude wonen. Maar ook hiervoor geldt: vinden we het kwalitatief niet goed genoeg, dan nemen we het niet op in onze collectie.”

Dat die filosofie hun dorpsgenoten aanspreekt, mag blijken uit de grote aanloop die Stijl7tien inmiddels kent. Marga: “Al zijn we nog niet zo heel lang open, we hebben al wel een behoorlijk vaste klantenkring. Ondanks de economisch moeilijke tijden, en dat vinden we eigenlijk best verrassend. En een compliment. Er is duidelijk behoefte aan een winkel zoals de onze in dit dorp. Een winkel waar je terecht kunt voor een klein (woon)cadeautje, maar waar je ook advies kunt krijgen over je eigen interieur. En alles ertussenin. Dat advies geef ik trouwens ook aan huis, als een klant dat wil. En als iemand eens een artikel eerst thuis wil bekijken, om te zien of het echt wel zo mooi staat als men in de winkel denkt, dan doen we daar niet moeilijk over.”

Denise: “Elke dag vinden we het weer heerlijk om met Stijl7tien bezig te zijn en we bruisen alweer van de nieuwe ideeën. Maar een van de eerste dingen die we nu gaan doen, is onze collectie op onze website www.stijl7tien.nl zetten, zodat ook mensen van buiten Abcoude kunnen zien wat we allemaal te bieden hebben. En we denken voorzichtig ook al aan een webshop, want dat is toch de toekomst.”

De originele en eigenwijze collectie van Stijl7tien omvat artikelen van onbekende én bekende merken, zoals banken van Comfort Line Sofas, tassen van het Franse Kesslord, portemonnees van SLB by Lou Lou, kaarsen van It’s about Romi en accessoires van onder andere Pol’s Potten, Kitsch Kitchen, &Klevering, Householdhardware en Otentic.

Stijl7tien is te vinden aan de Hoogstraat 17, waar ruim veertig jaar juwelier G.C. Dorrestijn gevestigd was. Twee zwart-wit foto’s van hem en zijn zaak hebben een mooi plaatsje gekregen in het inmiddels totaal verbouwde pand.

Stijl7tien
Hoogstraat 17
1391 BR Abcoude

T 0294 – 281156
W www.stijl7tien.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *