Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Steun gemeente Amstelveen voor MKB-bedrijven

De steunregeling (voor onder andere de horeca) van de gemeente Amstelveen wordt uitgebreid naar het Midden- en Kleinbedrijf dat het moeilijk heeft door de coronacrisis.

Met deze lokale regeling wil de gemeente Amstelveen voorkomen dat in Amstelveen gevestigde,m zelfstandige ondernemingen de coronacrisis niet overleven.

Het gaat om een lening voor MKB-bedrijven zonder toegang tot bankkrediet (vooropgesteld dat hen dat niet te verwijten is) voor een periode van maximaal drie jaar en bedraagt maximaal € 40.000,-. “Met deze MKB-noodlening willen we ondernemingen een vangnet bieden in de hoop dat ze de crisis overleven. Dit is ook voor de lokale werkgelegenheid van groot belang.”

De MKB-noodregeling is bedoeld v oor economisch zelfstandige MKB-ondernemingen met twee of meer werknemers, die geen toegang hebben tot bankkrediet en die ook nog eens de Tozo-bedrijffslening van € 10.157,- toegezegd hebben gekregen. De financiele problemen moeten aantoonbaar voortkomen uit de corona-uitbraak en daarnaast moet het bedrijf zich maximaal inspannen om het financiele probleem te beperen. De noodlening staat open voor ondernemingen uit alle branches, waaronder de horeca.
De lening kan worden aangevraagd via deze pagina. Daar zijn ook alle voorwaarden te vinden, De gemeente streeft er naar om de MKB-ondernemers binnen een week duidelijkheid te geven over de of de aanvraag wel of niet is goedgekeurd.

Ondernemers die vragen hebben over de regeling ideeën hebben over ondernemen in coronatijd, kunnen de gemeente mailen. Ook is de gemeente telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 020 549 49 11. Mailen heeft echter de voorkeur.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *