Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Goed advies heilig bij damesmodezaak Stella Thomas

Vier jaar geleden startte Stella Thomas, toen 47 jaar, als ondernemer met haar damesmodezaak in Vinkeveen. Samen met haar kijken we terug. En vooruit natuurlijk, naar het herfstseizoen.

Welke mode gaan we zien in de herfst en de winter?

Naast het gebruikelijke zwart en grijs, heel veel groen, bordeauxrood, cognac, echt de warme herfsttinten dus. Zelf verheug ik me op leuke T-shirtjes, bijvoorbeeld van InnerCalm (van Bridget Maasland – E.S.) met een lekker groot vest erover, een skinny broek en een paar sneakers. Dat is echt mijn stijl.

Zien we de stijl van Stella Thomas terug in de winkel?

Jazeker, ik koop dingen in die ik zelf leuk vind, maar ik verplaats me natuurlijk ook in mijn klanten.

Wie is dan de klant van Stella Thomas?

Onze klanten zijn, net als wijzelf, allemaal verschillend! Lia, Betty en ik hebben allemaal een andere leeftijd en een ander figuur. Betty is mijn moeder, die helpt me één dag per week, ze heeft haar hele leven in de mode gewerkt. Wij kunnen ons hier alle drie leuk kleden en daar gaat het om. Als je kleding draagt waar je je goed in voelt, die mooi zit en die bij je past, dan doet dat veel met je zelfvertrouwen. Qua leeftijd zien we klanten vanaf een jaar of 30 en de maten gaan van 34 tot en met 46. Moeder en dochter slagen bij ons allebei!

Maar je hebt stiekem een zwak voor wat oudere dames?

Ja, dat klopt wel. Om oudere dames te helpen en te adviseren, daar word ik heel gelukkig van. Maar dat zijn vrouwen die niet achter de geraniums zitten, hoor! De leeftijden verschuiven, we blijven langer jong en actief, de mode verschuift mee. Een perfect merk voor leuke dames op leeftijd is Olsen. Duits, chic-sportief, kwalitatief sterk en altijd met een goed mouwtje, dat eventuele slappe bovenarmen bedekt.

Maar jonge vrouwen kunnen hier toch ook terecht?

Absoluut, iedereen! We hebben hippe merken als Supertrash, het Italiaanse Kocca, Tramontana, Jade Twelve en het betaalbare St. Tropez, dat iedere 6 weken met nieuwe items komt. En ik heb een héél goed broekenmerk, Ascari. Dat doet denken aan de broeken van Mac, alleen zijn deze een stuk goedkoper. De kwaliteit is top, er zit veel stretch in en ze zitten zó lekker, je voelt ze niet. Ze vallen hoog in de taille en bedekken dus de bekende probleemzones. Eventuele cellulitis blijft onzichtbaar. Ze zijn er ook met een elastieken band in de taille. Zelf draag ik graag een Ascaribroek – ik heb maat 36 – maar ook bij iemand met maat 46 staan ze mooi, ze kleden prachtig af.

Wat vind je van het Nederlandse straatbeeld?

Heel eerlijk gezegd vind ik de Nederlandse vrouw er niet altijd heel leuk uitzien. Je ziet héél veel hetzelfde en veel mensen kopen hun kleding online. En dat kun je zien. Want dan is er niemand die zegt ‘dat zou ik niet doen’ en die dan met een goed alternatief komt. Ik ben áltijd eerlijk. Als iets niet staat, dan zeg ik het, de verkoop komt dan op de tweede plaats. Eerlijk duurt het langst. Mensen waarderen een goed advies en komen om die reden terug.

Terugkijkend op deze vier jaar, wat had je achteraf anders gedaan?

Achteraf had ik eerder moeten beginnen met ondernemen. Je moet veel investeren, letterlijk en figuurlijk. Maar als je vraagt, zou je het weer doen, dan kan ik alleen maar volmondig ja roepen. Het is geweldig als je van je passie je beroep kunt maken. Wij openen op zondagmiddag op verzoek, voor groepjes vriendinnen van 4 tot 10 personen. Dan denk je misschien ‘jeetje, dan ben je zéven dagen open’, maar het is altijd gezellig. Ik zorg voor een hapje, een drankje, een wijntje, en de groep heeft het rijk alleen. Er wordt gepast, gelachen, geproost, kritisch gekeken en aan het eind van de middag gaat iedereen naar huis met een tas vol nieuwe aanwinsten en een leuke herinnering. Zo’n middag voelt voor mij niet als werken!”

Stella Thomas
Herenweg 21c
3645 DE Vinkeveen
T 0297 776611

Openingstijden:

Ma t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag           10.00 – 16.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *