Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Amstelveen heeft zijn stadsstrand

Het stadsstrand aan de Noordelijke Poeloever, dat zojuist gereed is gekomen, kan een speel- en recreatieplek worden voor groot en klein.

‘Met dit nieuwe strand bieden wij Amstelveners een uniek plekje om te recreëren bij de Poel,’ legt wethouder Rob Ellermeijer uit. Wat hem betreft moet het een plek worden waar kinderen in het zand kunnen spelen, waar kan worden gesport of kan worden geluierd met prachtig uitzicht op de Poel. Ellermeijer is blij dat de gemeente nog deze zomer een extra recreatiemogelijkheid dicht bij huis kan bieden.

De aanleg van het stadsstrand is de eerste stap in het plan om de Noordelijke Poeloever aantrekkelijker te maken en meer ruimte te scheppen voor recreatie, sport, bewegen en horeca, met respect voor de natuurlijke omgeving.

De gemeente wil het stadsstrand nog uitbreiden met een officiële zwemplek. Met de partners in dit project, de gemeente Amsterdam, Hoogheemraadschap Rijnland en de provincie Noord-Holland, zijn afspraken gemaakt om de waterkwaliteit van de Poel te verbeteren.

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *