Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Ondergrondse A9 en Pathé veranderen Stadshart

“We kunnen het ons nu haast nog niet voorstellen, maar over ruim vijf jaar ligt de A9 verdiept in de grond,” zegt de Amstelveense wetouder Herbert Raat, die over de plannen voor het Stadshart gaat.

Het dagelijks bestuur van de gemeente Amstelveen heeft de plannen voor het Stadshart vrijgegeven. Gemeenteraad en bevolking mogen zich er nu over uitspreken.

In het kort komen die plannen op het volgende neer: op de plek waar nu nog de oprit van de Schouwburggarage ligt komt een looproute van de Bomenbrug naar het Stadspassage. Het wordt een passage met ‘stationsvoorzieningen’.

De huidige oprit wordt verplaatst naar de Meander, waardoor de Thomas Cookstraat een voetgangersgebied kan worden. Als de A9 overkapt word, komt er mogelijk ruimte vrij om te bebouwen. Hierbij wordt aan de zuidzijde rekening gehouden met de schaal van de woningen aan de Ouderkerkerlaan.

De plannenmakerij voor het gebied heeft wat langer geduurd omdat nog niet duidelijk was of de Pathé-bioscoop er zou komen. Die komt er nu, althans de kans is groot dat Pathé en de gemeente rond de zomer een overeenkomst zullen sluiten.

De plannen voor het Stadshart moeten nog door de gemeenteraad worden goedgekeurd. Op 20 mei 2021 buigt de raadscommissie Ruimte, wonen en natuur zich er over en op 2 juni bespreekt de voltallige gemeenteraad de plannen, die daarna de inspraak in gaan. Bewoners en belanghebbenden kunnen er dan hun mening over geven. De plannen worden hier beknopt uitgelegd.

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *