Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Meer sportplekken voor jongeren

Nu het kabinet heeft besloten dat kinderen tot en met 18 jaar weer buiten moeten kunnen sporten, heeft de gemeente Amstelveen besloten een aantal locaties in de openbare ruimte open te stellen.

Het gaat om de voetbalvelden Middachten, Bakboord, Korianderlaan (plus basketveld), Uilenstede, Vlielandstraat en Grote Wielen. Jongeren tot en met 18 jaar kunnen hier onder begeleiding samen porten. Overal geldt de regel dat minimaal 1,5 meter afstand moet worden gehouden. Die regel geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar.

Speelboerderij Elsenhove gaat zo snel mogelijk weer open, zodra dit op een veilige en verantwoorde manier kan. Op drukke plekken, zoals parken, pleinen, winkelstraten en markten, maar ook langs de Poel en de Amstel, blijven handhavers van de gemeente en de politie handhaven. Zo nodig worden er maatregelen genomen. Dat varieert van het instellen van éénrichtingsverkeer, het plaatsen van matrixborden of omroepwagens, het uitdelen van een waarschuwing of het gedeeltelijk afsluiten van een gebied. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete van € 390.

De gemeente roept bewoners en bezoekers van Amstelveen op om elkaar de ruimte te geven, zoveel mogelijk thuis te blijven, drukke plekken te mijden en bezoek aan park, markt of winkels zo kort mogelijk te houden. Alleen op die manier kan het coronavirus worden bestreden en de druk op de zorg beperkt blijven.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *