Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

SPIJCK. in Badhoevedorp heeft kleding voor elke portemonnee

Op de plek waar ooit de – oh zo geliefde winkel – de Boetiek In zat, is afgelopen zomer SPIJCK. geopend. De kleding-, cadeau- en interieurwinkel is een ware aanwinst voor Badhoevedorp. Een dorp dat, nu het verleggen van de A9 voltooid is, volop in ontwikkeling is.

De meeste inwoners van Badhoevedorp (en ver daarbuiten) kennen de Boetiek In nog wel. Het was dé plek waar je heenging als je een cadeautje nodig had. Of meubels, raam- of vloerbedekking, een nieuw servies of zelfs een sieraad. Dat deze winkel ophield te bestaan, vond niemand leuk. Gelukkig heeft een deel van het pand aan de Zeemanlaan een nieuwe invulling gekregen: SPIJCK. Waarom Yvonne en Robert van der Kwast voor deze locatie hebben kozen, vertellen ze ons tijdens een interview op de tweede etage van hun prachtige, ruim opgezette winkel.  

Yvonne: “Een paar jaar terug zijn we naar Oostzaan verhuisd, maar we hebben ons leven lang in Zwanenburg gewoond. Op een steenworpafstand van Badhoevedorp dus. Bij de Boetiek In kochten we onze cadeautjes, hier kwamen we graag. Buiten het feit dat ik vind dat Badhoevedorp zo’n winkel verdient, aasden we al tien jaar op deze locatie. Als we nu ergens onze eigen winkel wilden openen, dan was het wel hier. Tijdens onze eerste poging was alleen het gehele pand te huur. Veel te groot voor ons.”

“Vervolgens werd het pand verdeeld, maar was de fietsenmaker ons te snel af. We visten achter het net en waren precies twee weken te laat. In mei 2018, tijdens een lunch in het tegenovergelegen restaurant De Waterwolf, zagen we dat de fietsenmaker vertrokken was. Het pand stond leeg en er hing een groot bord op het raam: TE HUUR. Ik kon mijn geluk niet op! Natuurlijk ben ik gelijk gaan bellen en jawel hoor, dit keer hadden we geluk. Binnen een paar weken kregen we de sleutel en in september openden we onze nieuwe fashion, home & giftshop SPIJCK.”

Hoge ramen

Het karakteristieke pand met hoge ramen en veel licht ziet er, ondanks de grote oppervlakte, huiselijk en gezellig uit. Hoe hebben de eigenaren dat voor elkaar gekregen? Yvonne: “Robert is heel handig en wat we in ons hoofd hebben, dat maakt hij.” Robert: ”Ik vind het dan ook heel leuk om te klussen. Daarom ben ik een opleiding tot meubelmaker gaan volgen. Alles wat ik geleerd had kon ik in praktijk brengen tijdens het klussen in ons nieuwe huis in Oostzaan. De woning werd casco opgeleverd, er was dus een hoop werk aan de winkel. Ik heb daar alles zelf gedaan. Toen ons huis klaar was, kon ik hier in de winkel aan de slag. Ik rolde van het ene project in het andere.”

Het resultaat mag er zijn. De twee verdiepingen grote winkel straalt met zijn hoge ramen, puntdak en lichte houten balken, de sfeer uit van een uit de klauwen gegroeid zomerhuis. Yvonne: “In het pand valt veel natuurlijk licht binnen en daar wilden we graag op verder borduren. Die 11 meter hoogte wilden we natuurlijk ook optimaal benutten. De kast die doorloopt tot aan de nok is dan ook onze eyecatcher. Het is één grote presentatieruimte geworden waar het licht mooi doorheen valt.”

Rijck

Even over de naam, hoe is die ontstaan? Robert: “Rijk, oude spelling Rijck, is een voormalig dorpje in de gemeente Haarlemmermeer. Naar dit dorp is ook Schipholrijk genoemd. ‘Rijck’ vonden we een leuke naam, maar associeer je al snel met ‘geld’. Dat zou kunnen vermoeden dat we hier alleen dure spullen verkopen. We willen natuurlijk niet de drempel verhogen door die naam op onze gevel te zetten. Buiten dat heeft onze winkel een stoer imago en dat wilden we ook terug laten komen in de naam. Zodoende hebben we de woorden Rijck en Spijker samengevoegd. Ook niet geheel onbelangrijk, de url spijck.com was nog vrij. Iets waar je rekening mee moet houden.”

Ibiza in Badhoevedorp

De benedenverdieping van de zaak is een mix van kleding, sieraden, accessoires en interieur, op de eerste verdieping worden artikelen uitgestald zoals tafeltjes, krukken, kussens, kleden, kaarsen, kandelaren, servies, fotolijsten, spiegels en nog veel meer moois. Op de tweede verdieping staat de grote, mooi gedekte eettafel te pronken. Veel van de accessoires zijn van het merk Sluiz.Ibiza, een merk en gelijknamige winkel van vrienden van Robert en Yvonne uit Ibiza. Robert: “Alles wat we bij SPIJCK. verkopen vinden we zelf mooi en veel van de spullen zijn dan ook terug te vinden in ons eigen huis. Buiten het merk Sluiz.Ibiza loopt ons eigen merk Spijck.home en de merken Klippan, Amergoon, Bryck en Ester&Eric ook heel goed.”

Ware liefde

De dameskleding is het domein van Yvonne en dat is niet voor niks. Yvonne heeft haar sporen verdiend in de modewereld. Twaalf jaar lang werkte ze voor het merk Esprit en ze heeft veel managementfuncties in de mode- en interieurwereld vervuld. “Voor mijn laatste baan moest ik veel op reis. Ik ging vliegtuig in, vliegtuig uit en hield weinig tijd over voor ons zoontje. Ik besloot dat het genoeg was. Ik heb nog een tijdje als interim gewerkt totdat mijn droom uitkwam, een eigen zaak.”

“Ik vind het heerlijk als mijn klanten tevreden de zaak verlaten en daardoor weer terugkomen! En we hebben kleding voor elke portemonnee, stoer en vrouwelijk. Merken als Mads Norgaard, American Vintage, Modström, Sister Point, Reiko, Sluiz.Ibiza, Dreamstar, Lollys Laundry en By Bar. Kom lekker binnen en kijk rond. Heb je hulp nodig, dan geef ik dat graag. Wil je alleen maar even rondkijken, dan is dat ook prima.”

Spannende tijden

De zaak van het echtpaar Van der Kwast ziet eruit om door een ringetje te halen en de Badhoevedorpers zijn blij met de aanwinst. De nieuwelingen, SPIJCK, het aan de overkant gelegen restaurant De Waterwolf, en de buurman, de pizzeria, geven het dorp langzaam maar zeker weer een reden om hier een hapje te eten en te winkelen. Nu eindelijk de A9 het dorp niet meer in tweeën splitst, gaat het winkelcentrum op de schop en wordt er weer gebouwd.

“Spannende tijden en voor ons ondernemers alleen maar goed’, aldus Yvonne. “Je zult zien, het centrum van Badhoevedorp wordt een tweede Heemstede of Laren. Met goede speciaalzaken die de moeite waard zijn om hier te komen winkelen.”

 

SPIJCK.
Zeemanlaan 4
Badhoevedorp
T 020 33 73 114
W www.spijck.com

Geopend:
ma. 13.00-18.00.
Di t/m vr. 10.00-18.00 uur.
Za. 10.00-17.00 uur.

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *