Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Spa Zuiver: ontspannen werken aan een mooie huid

Spa Zuiver ken je natuurlijk als de wellness oase aan de rand van het Amsterdamse Bos. Maar wist je dat Spa Zuiver een zeer uitgebreide beautysalon herbergt met maar liefst 19 behandelkamers? Gezichtsbehandelingen, massages, hamam-behandelingen, manicure en pedicure, je kunt het uitstekend combineren met een spabezoek, maar het kan ook afzonderlijk, zonder sauna-entree. Niet per se in je badjas dus, maar gewoon ‘in burger’ binnenwippen voor een behandeling. Voor de Face Special bijvoorbeeld.

Terwijl het gezichtsmasker intrekt, masseert Stacey een romige crème in mijn voeten. Het licht is gedimd, zachte loungemuziek vult de ruimte, ik lig behaaglijk onder een paar dikke handdoeken en zweef langzaam weg. Is dit de hemel? Oh nee, ik ben “aan het werk”.

Werk bestaat in dit geval uit het ondergaan van de Face Special behandeling bij Spa Zuiver. Een 75 minuten durend ritueel, waarbij het resultaat van de gezichtsbehandeling net zo belangrijk is als puur genieten en diepe ontspanning.

Standaard in de Face Special is een diepe reiniging van het gelaat, een massage, een masker, epileren van de wenkbrauwen en dagverzorging. Afhankelijk van wat wenselijk is, worden daar extra’s aan toegevoegd. Bovenaan mijn verlanglijstje staat ontspanning, dus begint Stacey met een Polynesisch voetenwasritueel dat alle vuil en ‘ongeluk’ wegwast en mij openstelt voor wat komen gaat. Dan sprayt ze een aromatische ‘tranquility’ olie over me heen en begint met de reiniging van mijn huid. Eerst gebruikt ze een milk en daarna een peeling op basis van enzymen, die alle dode huidcellen doet verdwijnen. Hierdoor gaat mijn huid niet alleen meer stralen, maar is ook beter in staat de werkstoffen uit de producten op te nemen. Dan verwijdert ze snel en handig een gerstekorrel onder mijn oog en begint aan het beste deel van de behandeling: de massage.

Comfort Zone

Bij Spa Zuiver wordt gewerkt met de producten van het exclusieve Italiaanse merk Comfort Zone, dat natuurlijke ingrediënten combineert met de nieuwste wetenschap. Onderdeel van de Comfort Zone filosofie – die is beïnvloed door oosterse gebruiken – is dat de schoonheidsspecialiste niet statisch achter de gast zit, maar vrij beweegt en als het ware ‘om de cliënt heen danst’. Er wordt geen gebruik gemaakt van apparatuur, alles gebeurt met de handen. De rust, de geur van de aromatische oliën, de volledige aandacht voor de klant, het is allemaal onderdeel van de totale beleving. De gehele behandeling wordt masserend uitgevoerd, wat de doorbloeding bevordert en de afvoer van afvalstoffen stimuleert. En bovenal zorgt voor ultieme ontspanning.

Stacey’s kundige handen masseren mijn gezicht, decolleté, hoofd, nek en schouders. Ze tilt mijn hoofd op en kneed mijn nek en schouders zodanig, dat ik de spieren onder haar handen voel ontspannen. Het doet in niets denken aan softe gefriemel waar je ook wel eens op getrakteerd wordt, maar is een doeltreffende massage met stevige grepen, die maken dat ik niets anders meer wil dan mijn ogen sluiten en me er aan overgeven. Gelukkig mag ik voorlopig blijven liggen, want er volgt een verzorgend masker, dat is afgestemd op de behoefte van mijn huid. De droge huid rond mijn ogen wordt verwend met een hydraterend oogmasker en ondertussen masseert Stacey mijn voeten. Na een tonic spray, het aanbrengen van een serum, een oogcrème en een dagverzorging is het tijd om weer zachtjes te landen. Stacey geeft me een kaartje mee waarop ze heeft aangekruist welke producten ze me adviseert en ik kleed me rustig aan. In de loungeruimte blader ik bij een kopje thee nog even door wat tijdschriften en vervolgens rijd ik herboren huiswaarts. Het was weer een middag kéihard werken…

Spa Sport Hotel Zuiver

Koenenkade 8 (Amsterdamse Bos)

1081 KH Amsterdam

T (020) 301 07 10

F (020) 301 07 08

W www.zuiveramsterdam.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *