Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Jacqueline Smit heeft een passie voor schoenen

Smit Schoenen in Mijdrecht is een echte schoenenspeciaalzaak. Hier krijg je altijd een deskundig advies en worden je veters nog voor je gestrikt. Niet voor niets belandde Smit bij het RTL4-programma De Beste Van Nederland uit 2.600 winkels in de top 10 van beste schoenenzaken van Nederland! 

Jacqueline Smit is de derde generatie die het familiebedrijf Smit Schoenen leidt. Een enthousiaste, energieke vrouw met een gezonde dosis humor. Komt echter het onderwerp kinderschoenen ter sprake, dan wordt ze bloedserieus: “Om je voeten gezond te houden moet je bij de basis beginnen, bij kinderschoenen,” zegt ze geestdriftig. “Je moet niet vergeten dat je in je leven zo’n vier keer rond de aarde loopt en dat je voeten altijd je hele gewicht dragen. Kindervoeten zijn in de groei, daarom wil ik dat kinderen op goede schoenen lopen!”

“Maar kinderen kijken alleen maar naar kleurtjes en moeders kopen graag goedkope schoenen die hip zijn. De huidige generatie groeit op met sneakers. Die schoenen doen het werk en ondersteunen niet, waardoor voeten slap worden en uitzakken. Er lopen steeds meer mensen op podologische zooltjes. Let maar op, dat wordt een epidemie! Vroeger vond men goede kinderschoenen belangrijker, dat verklaart waarom we hier veel opa’s en oma’s zien die goede en leuke schoenen voor hun kleinkinderen kopen. Van merken als Jochie, Gattino, Jimmy Joy, Braqeez, Munich, Bunnies, Kipling en Little David.”

Stretchwalkers

Verkeerd schoeisel kan leiden tot pijnlijke voeten, rugpijn, scheef lopen en zelfs tot hoofdpijn. Jacqueline en haar team lopen zelf graag op schoenen van Stretchwalker: “Stretchwalkers zijn zogenaamde balansschoenen. De hak zit in het midden, waardoor de druk onder de voeten wordt verdeeld. Dat geeft 30% minder belasting op de gewrichten. Door de iets verhoogde hak ga je rechtop staan en lopen, je houding is veel beter. Dat voorkomt rug- en nekproblemen.”

“Met Stretchwalker horen wij bij de top-3 dealers van Nederland en we hebben de grootste collectie voor dames én heren. Ze zien er ook nog tof uit! Op 6 en 7 september zijn er weer Stretchwalker Proefloopdagen. Dan kun je ze uitproberen en er een uur op lopen, binnen en buiten.”

Enorme voorraad

Achter de ruim bemeten winkel bevindt zich een gigantisch magazijn vol schoenen en laarzen. Jacqueline: “Wij moeten béter zijn dan internet! Als je in deze tijd als schoenwinkel succesvol wilt zijn, moet je een enorme voorraad hebben. Want naast de lengtemaat, zijn minstens zo belangrijk de breedte en de pasvorm van een schoen. Daarom hebben wij van een bepaald type schoen meerdere merken in voorraad, met diverse breedtes en pasvormen. Als iets niet goed zit, kunnen wij direct met een alternatief komen uit dat grote magazijn.”

Wat betreft de mode zegt Jacqueline heel beslist: “We zijn geen trendsetters, maar trendvolgers. Natuurlijk hebben we de populaire snoepjes in huis! Dit seizoen zijn er heel veel leuke cowboylaarsjes en boots van onder andere Ara, Gabor, Panama Jack, Helioform en CafèNOIR en gave plateaulaarsjes van NeroGiardini met hoge, stevige hakken. Diverse laarsjes zijn geschikt voor eigen zooltjes. De pumps van Giulia zijn er in 21 kleuren. Voor het comfort zit er een kussentje onder de bal van de voet en ze kosten maar € 69,99. Voor de heren doen Gaastra, Floris van Bommel en de sneakers van Lacoste het bij ons heel goed.”

Het is zo leuk!

Op de kleuterschool riep Jacqueline al dat ze bij haar vader in de winkel ging werken en de zaak is nog steeds haar passie. “Het allerleukste vind ik het als er iemand wat moedeloos binnenkomt met de mededeling ‘voor mijn voeten zijn toch geen leuke schoenen te vinden’, en dat zo’n klant dan heel blij de deur uitgaat met een nieuw paar. Mijn ouders zijn allebei in de zeventig, maar helpen nog steeds mee in de winkel. Het is ook zo leuk! Wij gaan dus vrolijk door, in élk geval nog 17 jaar, want dan bestaat Smit Schoenen 100 jaar!” 


Smit Schoenen
Dorpsstraat 39
Mijdrecht
T 0297 281875

W www.smitschoenenmijdrecht.nl
Facebook
Instagram

 

Spaarsysteem: bij elke 35 euro een zegel, een volle spaarkaart levert 15 euro korting of cash op. 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *