Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Slagerij-Traiteur Astrid Drenthe: voor lekkernijen van topkwaliteit

’s Ochtends om 4.00 uur gaat bij Astrid Drenthe de wekker af. Als de meeste mensen zich nog eens omdraaien, gaat zij op weg naar haar winkel op de Rembrandtweg in Amstelveen. Daar beginnen zij en haar team met schoonmaken en met het bereiden van de talloze lekkernijen waar Slagerij-Traiteur Astrid Drenthe om bekend staat.

Al sinds maart staat er in de winkel van Astrid Drenthe een plexiglasscherm op de toonbank. Het beschermt de klanten en medewerkers tegen het duivelse coronavirus dat ons al maanden in de greep houdt. Er staan handgels en er mogen maar 6 mensen tegelijk de winkel in. Dat was even wennen. 

Voor Astrid zitten er twee kanten aan de maatregelen: “Een slagerij moet superhygiënisch zijn, dus de alcoholgels hadden we altijd al. Maar door het scherm kunnen we de klanten iets minder goed verstaan en daar heeft niet iedereen begrip voor. Aan de andere kant: omdat wij zo serieus met corona omgaan, hebben we heel wat nieuwe klanten gekregen.”

Recordaantal barbecues

Aan klandizie was toch al geen gebrek: “Nu veel ondernemers het zo zwaar hebben, vind ik het een beetje moeilijk om te zeggen, maar het is bij ons gigantisch druk. Mensen gaan minder uit eten en houden vakantiebudget over. Dus maken ze er thuis een feestje van, met extra lekkere en luxe producten. Vooral grote stukken vlees zoals picanha, T-bone en ribeye zijn populair.”

“We hebben ook een recordaantal barbecues verkocht. Wij verkopen de kamadobarbecue van Key, die is betaalbaar en heel compleet. De rubs, marinades en sauzen hebben we ook allemaal en we geven recepten mee. Je neemt er een paar salades of desserts bij – alles huisgemaakt natuurlijk – en je bent in één keer klaar.”

Kratten vol groente

Elke ochtend levert groenteman Den Hertog kratten vol met verse groenten af en dan begint in de keuken van de winkel het bereiden van de dagverse kant-en-klaarmaaltijden. “De maaltijden zijn ideaal voor als je moe uit je werk komt, als je geen keukenprinses bent, of als je wat ouder bent en koken niet meer gaat. De maaltijden zijn echt compleet, zodat je niet alsnog aan de gang moet. Bij de boeuf bourguignon en de schotel met wilde spinazie, rundergehakt en Parmezaanse kaas zit bijvoorbeeld aardappelpuree en bij de ananas-chili krijg je gratis rijst mee.”

“We maken alles zelf, van stamppotten tot carpaccioschotels, vitello tonnato, pasta’s, soepen en we hebben belegde broodjes. Ook in de zomer maken we stamppotten van zuurkool, rode kool, raapstelen en andijvie. Dat kopen vooral ouderen, lekker met een gehaktballetje en jus. Je neemt net zo veel of weinig als je zelf wilt.”

“Momenteel zijn vooral de maaltijdsalades niet aan te slepen. Ze zijn ook echt heerlijk hoor, met kippendijen, pluksla, tomaatjes, geroosterde paprika, wakame en sesamsaus of met plakjes gegrilde diamanthaas, sla, peultjes, mais en yakitorisaus. Omdat er in een gezin vaak één of twee vegetariërs zijn, hebben we ook groentelasagne, vega saté, vega sjasliek en vier lekkere vegaburgers, onder andere met feta en spinazie.”

Smaak en kwaliteit

Smaak en kwaliteit staan bij Astrid Drenthe voorop. “Bij ons in de toonbank ligt alleen vlees van dieren die een goed leven hebben gehad. Het rundvlees komt uit Twente, daar is minder luchtvervuiling, minder hectiek en meer rust. Dat komt de koeien ten goede en dat proef je. Wij verspillen niets, we gebruiken alles van kop tot staart. En wat vandaag niet opgaat, wordt morgen verwerkt in een gerecht.”

Door de drukte is Astrid op zoek naar versterking voor de winkel, maar die blijkt lastig te vinden. “Ons assortiment vlees, vleeswaren, salades en verse maaltijden is zó groot, dat vind je nergens anders. Je moet verstand van zaken hebben en alles goed vers op datum houden. Bovendien is hygiëne belangrijk, alles gaat iedere ochtend in schone bakken en op schone schalen. Je hebt dus ervaring en kennis nodig om hier te werken en je moet van aanpakken weten. Én je moet een passie voor lekker eten hebben! Heb je dat allemaal, dan pas je in ons gezellige team!” 

 

 

Kwaliteitsslagerij en Luxe Traiteur Astrid Drenthe
Rembrandtweg 411
Amstelveen

T 020 645 99 93
F Kwaliteitsslagerij Astrid Drenthe
W www.slagerijdrenthe.nl

Ma. t/m vr. 7.30 – 18.00 uur
Za. 7.30 – 17.00 uur

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *