Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

SJIEK: stadse allure aan de Amstel

Eind augustus opende lunch- en dinercafé “SJIEK aan de Amstel” zijn deuren aan de oevers van de Amstel in Uithoorn. De reacties van de gasten varieerden van een alleszeggend ‘wauw’ en ‘on-Uithoorns’ tot ‘wat gróót!’. “Wat in Ouderkerk kan, moet hier ook kunnen!” menen de ambitieuze eigenaressen.

Evelien Verkerk (31) komt uit een echt horecanest. Haar ouders bestierden Café Joppe in Aalsmeer en later, in de jaren negentig, transformeerde haar moeder Corien Luijt het vervallen spoorhuis in Uithoorn tot een succesvol restaurant. Met de geplande overname van “Het Oude Spoorhuis” leek het kostje van Evelien gekocht. Ze begon er als afwashulp en werkte zich via alle lagen omhoog tot bedrijfsleidster. Toch bleef het knagen. Evelien: “Het Spoorhuis draaide hartstikke goed, maar ik kon er niet mijn eigen stempel op drukken. En een succesvol concept ga je niet zomaar wijzigen. Om een lang verhaal kort te maken: uiteindelijk besloot ik om iets heel nieuws te beginnen, samen met mijn moeder, maar helemaal naar mijn eigen idee. En in Uithoorn, want hóe leuk is het om aan de Amstel te zitten?!

Toegankelijke chic

Het oude pand van De Beij Elektra werd omgetoverd tot een eigentijds, gezellig en ruim opgezet lunch- en dinercafé met stadse allure. “Een vernieuwend eetcafé dat huiselijk aanvoelt”, zoals Evelien het zelf verwoordt. “Chic, maar bewust gespeld met ‘sj’”, want het is ook heel toegankelijk”.

SJIEK is een restaurant waar je net zo makkelijk een broodje huisgemaakte filet americain eet, als gaat lunchen met je zakenrelaties, of gezellig gaat dineren met je familie. Op de menukaart prijken kipsaté en hamburgers – dan wel van het Wagyu rund – gebroederlijk naast zeebaarsfilet en hertenbiefstuk van de grill.

Leestafel

“Dat we mikken op een breed publiek zie je terug in de kaart en in de inrichting”, zegt Evelien. “Het eerste deel, de Frontkitchen en Take Away is een heerlijke plek voor een kop koffie met een broodje, een lekker soepje of een stuk cheesecake. De sfeer is brasserieachtig, er staat onder andere een leestafel met kranten en bladen. Aan de 10 meter lange bar kun je prima borrelen. Vooral op vrijdagmiddag is het daar heel gezellig! Je kunt een biertje met bitterballen bestellen, of je keuze maken uit de 10 open wijnen en wat meer bijzondere borrelhappen, zoals rillettes de canard en gorgonzola met vijgenbrood.

SJIEK

Het tweede deel van SJIEK, het dinergedeelte, is eigenlijk de grootste verrassing van de zaak. De onverwacht grote ruimte heeft een heel hoog plafond en combineert een industriële look met een warme ambiance. Aan de muren van ruwe baksteen blow-up’s van historische foto’s van het Marktplein, waaraan SJIEK gevestigd is. Evelien: “Mensen zijn vaak verrast door de grootte van het restaurant, maar de 80 couverts die we hier draaien, hadden we ook in het Spoorhuis. Alleen zag je het daar niet door de hokkerige indeling en hier is het één ruimte.

Evelien: “Natuurlijk staat of valt alles met de keuken. Ik wilde niet het standaard varkenshaasje met champignonsaus, maar iets anders dan anders op het menu. Echt goed eten, maar wel betaalbaar. Toen we net open waren was het even zoeken naar de juiste portioneringen. Onze koks hebben in het luxe segment gewerkt en waren gewend aan kleine porties. Dat hebben we snel aangepast en nu klopt het. Uitgebalanceerde smaken, een gevarieerde kaart en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik ben er echt trots op!”

Lunch&Dinercafé SJIEK aan de Amstel

Marktplein 11

1421 AC Uithoorn

T 0297 520199

W www.sjiekaandeamstel.nl

 

Openingstijden:

Zondag t/m donderdag van 11.00 tot 23.00 uur

Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 24.00 uur

 

Eerste Kerstdag gesloten, Tweede Kerstdag kerstbrunch in buffetvorm van 12.00 – 16.00 uur.

Vanaf 18.00 uur kerstmenu, aangevuld met enkele à la carte gerechten

Jazz aan de Amstel: om de week op zondagmiddag van 15.30 – 17.30 uur, lekker loungen en luisteren naar verschillende jazzartiesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *