Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Simon de Bruin van Slaapcomfort probeert alle bedden zelf uit

Goed slapen en uitgerust wakker worden is niet alleen een weldaad, het bepaalt ook voor een groot deel hoe je overdag functioneert. 

We brengen immers maar liefst een derde deel van ons leven door in bed. Gezond slapen in een bed dat precies bij jou past, is dan ook volgens Simon de Bruin niets minder dan een eerste levensbehoefte. Al achtentwintig jaar zitten Annemieke en Simon de Bruin met hun winkel Simon de Bruin Slaapcomfort op de Binderij in Amstelveen. Vijf jaar geleden, de crisis woedde nog volop, besloten ze flink te investeren door hun zaak helemaal te restylen. Alles werd vernieuwd.

“Sommige mensen verklaarden ons voor gek,” vertelt Simon, “maar wij hadden ook toen vertrouwen in wat we doen en waar we voor staan. We onderscheiden ons door producten te verkopen waarvan de prijs-kwaliteitverhouding keurig in evenwicht is. Wij verkopen geen merken die heel veel geld pompen in marketing. Uiteindelijk betaal je dat als klant toch zelf.”

Bedden uit Nederland

“Onze bedden komen uit Nederland en Europa. Wij hebben goede relaties met onze leveranciers, dus mocht er een probleem zijn, dan lossen we het op. Annemieke en ik doen dit samen en als we naar een beurs zijn, is onze trouwe invalkracht Nico den Heijer hier. Bij ons krijg je nooit te horen ‘u wordt teruggebeld door onze serviceafdeling’.”

“We houden de lijnen kort en het contact met de klant is persoonlijk. Mensen waarderen dat. Een leuk voorbeeld: een klant van ons was verhuisd naar Wijhe, hier anderhalf uur rijden vandaan. Ze besloot toch haar nieuwe bed weer bij ons te kopen en door haar enthousiasme breidt onze klantenkring in Wijhe zich nu als een inktvlek uit, geweldig toch?!”

Wat is het perfecte bed?

Maar wat is dan een goed bed? Of het perfecte bed? “Hét perfecte bed bestaat niet, dat is voor iedereen verschillend en afhankelijk van factoren als je slaaphouding of dat je het snel warm of koud krijgt. Net als bij een pizza, begint het bij de bodem: wil je een boxspring, spiraal, lattenbodem of waterbed, wij hebben alle slaapsystemen in huis, ook seniorenbedden en complete slaapkamers. Wij hebben voor ieder budget een goed bed.”

Viking, Somnus, Swissflex en Avek

“Wat betreft kwaliteit: ons Zweedse boxspringmerk Viking is drie jaar op rij in Zweden verkozen tot beste fabrikant. En het Engelse Somnus werkt uitsluitend met natuurlijke materialen als paardenhaar en mohair, alles is handgemaakt. Swissflex matrassen en lattenbodems komen echt uit Zwitserland en hebben dezelfde hoge kwaliteit als de bekende Zwitserse uurwerken.”

“Een andere favoriet van ons is het Friese merk Avek, een familiebedrijf dat al 90 jaar bestaat en dat matrassen en boxsprings maakt van uitzonderlijke kwaliteit en met een oogstrelend design. Zelf proberen we thuis alle bedden uit die we verkopen. We willen wel weten waar we het over hebben. Het is heus wel eens gebeurd dat we dachten ‘dit is het toch niet’.”

Hülsta

Ook voor een fraaie collectie bedombouwen en kasten kun je bij Simon en Annemieke terecht en sinds kort hebben ze, naast het Italiaanse kastenmerk Novamobili, ook de ledikanten en kasten van het Duitse topmerk Hülsta in huis. Een wand vol dekbedden, kussens en bedtextiel vind je er ook. Simon: “Het Egyptische katoen van Lysdrap is wat duurder dan gemiddeld, maar dan heb je echt iets fantastisch. Overigens mag je een kussen van ons eerst thuis uitproberen.”

“Het is eigenlijk gek, mensen geven makkelijk geld uit aan artikelen die minder belangrijk zijn en het bed lijkt soms bijzaak. Maar het leven is zó druk, die diepe, ontspannen, gezonde slaap ’s nachts heb je echt nodig. Wij zijn onvermoeibaar waar het aankomt op het vinden van precies het juiste bed. Het enige wat je zelf nog moet doen is je pyjama aantrekken en de ogen sluiten!”

 

Simon de Bruin Slaapcomfort
Binderij 1 (tegenover Co van der Horst)
Amstelveen
T 020-6456921
P gratis parkeren voor de deur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *